Štyri ,,riskantné“ mužské typy
Autor(ka) : Natália Krížová
Dátum a čas : 27.8.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Lámete si hlavu, prečo vám to nevyšlo, veď ste boli také zaľúbené...Ak nenachádzate vinu v sebe, potom popremýšľajte, či háčik náhodou nebol v tom, že ste si vybrali nezrelého muža. A zoberte si ponaučenie do budúcnosti.

Lámete si hlavu, prečo vám to nevyšlo, veď ste boli také zaľúbené...Ak nenachádzate vinu v sebe, potom popremýšľajte, či háčik náhodou nebol v tom, že ste si vybrali nezrelého muža. A zoberte si ponaučenie do budúcnosti.

Muži sú po psychickej stránke menej komplikovaní ako ženy. Rozmýšľajú schématickejšie a preto ich je pomerne ľahké prehliadnuť.

Pomerne rýchlo môžete preskúmať ich reakcie a naučiť sa pravidlám partnerskej hry. Čím máte za sebou viac partnerstiev, dokonca aj nevydarených – tým lepšie pre vás, pretože získavate skúsenosti a učíte sa zásadám života vo dvojici. Väčšina mužov tvrdí, že šťastné manželstvo viac závisí od samotnej ženy. Je v tom kus pravdy – ak dokonale spoznáte jeho povahu, máte šancu predvídať, čo urobí a povie v konkrétnej situácii.

Ako vyskúšať muža ?
Opýtajte sa ho na mamu, sestru alebo bývalé partnerky. Ak:
►o nich bude rozprávať dlho a ochotne – je to znamenie, že nie je ničím zaťažený a máte šancu dorozumieť sa.
►sa začne tejto téme vyhýbať – možno nad ním matka dominovala a preto sa bude snažiť dominovať nad inými ženami. Musíte byť ostražitá.
► ak o nich bude hovoriť zle, bude  ťažké , vytvoriť si s ním priateľský vzťah, pretože vám nebude chcieť rozumieť. Môže byť aj agresívny.

ŠTYRI NEBEZPEČNÉ TYPY

1.Očarujúci Alexander
Bol atraktívny, spoločenský, s osobným čarom. Lichotilo mi, že ma začal zvádzať. Rýchlo sme spolu začali bývať a náš vzťah pripomínal romantický film – večere v reštauráciách, výlety na vidiek, darčeky. Chýbali v ňom iba plány do budúcnosti.
Krízová situácia.
  Odcestovala som na niekoľko dní k rodičom. Keď som sa vrátila – kľúč nepasoval do zámku. Keď mi konečne otvoril dvere, pošepky  mi oznámil, že nemôžem ísť dnu, pretože má hostí. Pochopila som, že ide o ženu.
Komentár psychológa. ,,Očarujúceho muža“ baví iba stav zaľúbenosti. Nevie a nechce vytvoriť stály zväzok. Je typom závislého človeka, ktorý najviac zo všetkého potrebuje stav fascinácie. Vyžaduje si psychoterapiu, pretože nie je schopný vydržať v stálom partnerstve. Ak ho aj nejaká žena ,,skrotí“, bude ju podvádzať.

2 . Poctivý Adam
Bol to známy mojej známej. Keď sme sa prvýkrát  stretli, bol zamyslený a smutný. Keď sme sa začali rozprávať, vysvitlo, že máme veľa spoločného. Začali sme sa stretávať a aj keď v nás nebolo
priveľa silných emócií, napriek tomu sme sa cítili dobre.
Krízová situácia. Oneskorila sa mi menštruácia. Povedala som mu, že som to neplánovala, ale asi som tehotná. Po chvíli pokojne povedal: ,,No dobre, ožením sa s tebou.“ V tej chvíli som pochopila, že chcem radosť, vyznania, reči  o láske a nie suché konštatovanie. Keď sa o niekoľko dní ukázalo, že tehotná nie som, rozišli sme sa.
Komentár psychológa. Adam je atraktívny partner pre ženu, ktorá sníva o stabilizovanom, pokojnom živote. Typ poctivca zvyčajne  pochádza z rodiny , kde boli deti zaťažené nadmernou zodpovednosťou. Je ľahké ho využiť, ale ťažké vydolovať z neho uvoľnené správanie.

3. Peter Pan
Boli sme spolužiaci zo strednej školy. O niekoľko rokov sme sa stretli a zašli na kávu pospomínať na staré časy. Pri káve sme sedeli dlho a potom sme zašli do nočného klubu – rozprávali sme sa a tancovali. Nadránom sme skončili v jeho byte.
Krízová situácia.
Počas tretieho stretnutia sa ma začal vypytovať, či ho ľúbim. Trocha ma to udivilo a snažila som sa vykrútiť, ale naliehal ďalej. Napokon, kvôli svätému pokoju som odpovedala, že ho ľúbim. Vydýchol si – ale po tomto stretnutí  som ho už nikdy viac neuvidela.
Komentár psychológa. V tomto prípade ide o tzv. večného chlapca. Je atraktívny, ale nevychovaný. Dnes povie ľúbim ťa a zajtra na to zabudne. Ženy ho rozmaznali – keď vyšiel spod maminej opatery, ocitol sa v náručiach mnohých dievčat a vždy sa im vedel vymaniť tak, že ženy sa na neho nenahnevali. Takýto muž dorastie, až keď sa zaľúbi na život a na smrť a ak natrafí na trpezlivú partnerku.

4. Nezávislý Erik
Nakazil ma láskou k ďalekým cestám. Rýchlo som sa mu prispôsobila -  počúvala som rovnakú hudbu, obliekala som sa tak, ako sa páčilo jemu. Bolo to nádherné až do chvíle, keď som pochopila, že už nie som sebou.
Krízová situácia. Raz prišiel ku mne a povedal, že dostal ponuku pracovať 300 kilometrov odtiaľto a má v úmysle ponuku prijať. Bola som zničená. Opýtala som sa či vie, že to znamená koniec nášho vzťahu. Odpovedal, že nevie robiť dve veci naraz.
Komentár psychológa:  Individualista nepozná kompromis, pretože koná podľa presvedčenia, že všetko má byť podriadené jeho osobe. Niekedy si ani neuvedomuje, aký je život s ním náročný. Je možné, že rodičia od neho vyžadovali vynikajúce výsledky. Jeho partnerku čaká samota vo dvojici.  



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.