Afrodiziaka
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 7.10.2002 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Je tu jeseň čas husaciny, kačaciny a poľovačiek. Milovníci týchto hodov sa majú na čo tešiť. Okrem toho, že je mäso z diviny a operencov mimoriadne chutné je aj skvelým afrodiziakom. V láske je dovolené veľa a tak vás trocha masti na fúzoch snáď nemôže od milostných hier odradiť. V prípade, že ste detailisti, vychutnajte si pravý feudálny spôsob konzumácie darov jesene a do jedla sa bez okolkov zaborte rukami. Napokon, jedlo treba konzumovať všetkými zmyslami, hmat nevynímajúc. K dotvoreniu atmosféry vám pomôžu ťažké poháre, nádobka s vodou na oplachovanie prstov, v ktorej plávajú ružové lupene a pes /Barzoj / pod stolom. Dobrým a praktickým doplnkom sú aj kožušiny na zemi.

Je tu jeseň čas husaciny, kačaciny a poľovačiek. Milovníci týchto hodov sa  majú na čo tešiť. Okrem toho, že je mäso z diviny a operencov mimoriadne chutné je aj skvelým afrodiziakom. V láske je dovolené veľa a tak vás trocha masti na fúzoch snáď nemôže od milostných hier odradiť. V prípade, že ste detailisti, vychutnajte si pravý feudálny spôsob konzumácie darov jesene a do jedla sa bez okolkov zaborte rukami. Napokon, jedlo treba konzumovať všetkými zmyslami, hmat nevynímajúc. K dotvoreniu atmosféry vám pomôžu ťažké poháre, nádobka s vodou na oplachovanie prstov, v ktorej plávajú ružové lupene a pes /Barzoj / pod stolom. Dobrým a praktickým doplnkom sú aj kožušiny na zemi.

Vtáky
Kačica ako symbol erotiky bola veľmi populárna najmä v helenistickom období. Zo spôsobu, akým ju znázorňovali, možno vytušiť isté erotické dusno. V niektorých oblastiach Číny sa pomenovanie tohto operenca stotožňovalo s neslušným výrazom, ktorým sa označoval penis ako aj homosexuál. Kačacie vajcia mali povesť, že sa ocitajú výlučne na stole roztopašníkov. Opačne vnímajú Východoázijci mandarínske kačičky. Keďže tieto operence žijú v usporiadanom zväzku, stali sa atribútom manželského šťastia. Čo sa týka gurmánskych zážitkov, spôsobov prípravy kačaciny je neúrekom. Mimoriadny účinok možno dosiahnuť spojením tohto mäsa a ďalšieho afrodiziaka – čokolády:
Jednotlivé časti kačky najskôr prudko opečieme na olivovom oleji spolu s mrkvou a cibuľou. Potom pridáme za pohárik suchého bieleho vína, soľ a čierne korenie a všetko pekne spolu podusíme. Na záver kačicu vyberieme z hrnca a  do vývaru primiešame kúsok horkej čokolády, čím vznikne omáčka, ktorou na tanieri popolievame mäso. Ako prílohu servírujeme čerstvý zeleninový šalát a chrumkavú bagetu

Ďalším kandidátom na hlavné menu v rámci romantického jesenného maznania je kohút. Jeho mäso musí byť afrodiziakom už kvôli tomu, že je ochotný kedykoľvek započať párenie. Okrem toho, vďaka bojovnosti pri strážení revíru a svojho háremu sa celkom pochopiteľne stal výrazne mužským symbolom. Reklamu mu robí panovníčka s pohnutou povesťou  Katarína Medicejská, ktorá priam zbožňovala kohútie hrebienky. Veľmi osožným kúskom sú aj kohútie semenníky. Tie rozprúdia krv aj zarytým puritánom. Pozor však, aby ste sa pri výbere mäsa nepomýlili. Slepačie pôsobí totiž utlmujúco. Do tretice všetko dobré a tak spomeňme ešte jedného predstaviteľa vtáčej ríše. Je ním holub. Povzbudzujúcim účinkom jeho mäsa verili najmä Rimania. Drobné holubie (ale aj prepeličie) vajíčka je najlepšie variť namäkko a pred podávaním zmiešať s troškou čierneho korenia, bylinkovou soľou a pažítkou. Hodia sa najmä ako raňajky po búrlivej a vyčerpávajúcej noci. Polievka z mäsa sa podáva v rekonvalescencii, takže o posilnení a stimulácii nemôže byť pochýb.
Zver
Už samotnú postriežku, lov a zabíjanie mnoho mužov (ale aj žien) stavia na úroveň milostnej predohry. Ľudia už dávnejšie verili, že spolu s mäsom divoko žijúcich zvierat sa do tela prenesie ich sila. Mimoriadnym kúskom je diviak. Už len z jeho pomenovania sála neskrotnosť, agresivita a divokosť. Za jednu noc dokáže prejsť až 40 km, pričom sa cez lesy valí hlava-nehlava v pokluse a nezastaví sa pred žiadnou prekážkou, je to jedno z najťažšie uloviteľných u nás žijúcich zvierat. Divinu treba pred úpravou marinovať. V súvislosti s afrodiziakálnymi účinkami je na tento účel vhodné použiť červené víno a rôzne korenia. Spomedzi lovnej zvere spomeňme ešte kráľa lesa jeleňa a symbol rýchleho sexu zajaca. Ten prvý obhospodaruje bez problémov po súboji celé stádo laní a už jeho ozdoby vravia o mimoriadnej „mužnej sile“. Jeho červené mäso dodáva silu najmä mužom. Druhý je známy svojou potenciou, hoci rýchlosť, akou vykonáva pohlavný akt, by sa dala považovať za nepriaznivú okolnosť. Snáď sa ňou partner po požití mäsa nemôže nakaziť. V rámci antických bájí sa zajac často vyskytuje tam, kde Afrodita a bucľatí Kupidovia.  Vhodný je najmä na roztúženie citovo chladných žien. 
Jelenie medajlónky Casanova
Kilogram jelenieho /alebo srnčieho, či dančieho/ chrbta vykostíme, posolíme, posypeme mletým čiernym korením, pokvapkáme olejom a necháme dvadsať minút odstáť. Na rozohriatom olivovom oleji speníme dve cibule, pridáme majorán, päť zrniek borievky, päť zrniek trnky a mäso. Sprudka opečieme z oboch strán. Potom pridáme drvený kmín a na plátky pokrájané jablko. Všetko zalejeme 1,5 dcl červeného vína a na miernom ohni dusíme 20 minút. Pred záverom pridáme mletú červenú papriku. Ako prílohu podávame nakladanú zeleninu.
Horúci zajac na smotane
Zajaca rozporciujeme a osolíme. Poprášime ho zmesou mletého čierneho, bieleho a zeleného korenia. Necháme odstáť. Rozpálime olej a porcie zajaca prudko opečieme. Potom ich vyberieme z oleja a na chvíľu odložíme. Do oleja vsypeme nadrobno nakrájanú cibuľu, červenú a zelenú papriku. Opečieme  dosklovita. Potom pridáme porcie mäsa a zalejeme 1,5 dcl suchého bieleho vína. Dusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké opäť ho vyberieme z panvice a pripravíme na servírovaciu misku. Zmes v panvici zaprášime jednou lyžičkou hladkej múky a prilejeme sladkú, nevyšľahanú smotanu. Povaríme jednu minútu. Zajaca prelejeme omáčkou a ako prílohu podávame žemľovú knedľu.  



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.