Mužský gén nevery
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 10.10.2002 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Asi si spomínate: pred niekoľkými rokmi polícia nachytala Hugha Granta, sympatického britského herca, pri nevere. Svoju nádhernú priateľku – modelku, podviedol s obyčajnou čiernou prostitútkou. Prečo nebol verný? Z mužského pohľadu je odpoveď veľmi jednoduchá: ,,Máme radi zmenu.“ Dokonca aj keď ,,skrotený“ muž svoju partnerku šialene miluje , vždy bude cítiť túžbu po iných ženách. To asi vysvetľuje správanie približne 50-60 percent mužov, ktorí žijú v stálych partnerstvách a ktorí prežili aspoň jednu aféru.

Asi si spomínate: pred niekoľkými rokmi polícia nachytala Hugha Granta, sympatického britského herca, pri nevere. Svoju  nádhernú priateľku – modelku, podviedol s obyčajnou čiernou prostitútkou. Prečo nebol verný? Z mužského pohľadu je odpoveď veľmi jednoduchá: ,,Máme radi zmenu.“  Dokonca aj keď  ,,skrotený“ muž svoju partnerku šialene miluje  , vždy bude cítiť túžbu po iných ženách.  To asi vysvetľuje správanie približne 50-60 percent mužov, ktorí žijú v stálych partnerstvách a ktorí prežili aspoň jednu aféru.

Bojujú s nudou
,,V istom zmysle áno“,  hovoria psychológovia a sexuológovia. Mužská nevera má množstvo príčin. K nevere nabádajú: hádky, túžba po odplate,  nezrelosť, alkohol, strach. Ale najrozšírenejším dôvodom je nuda. Väčšina mužov je nastavených ma neustále dobývanie a silnú rivalitu. Byť väčší samec je pre nich skutočná motivácia. Je to celkom prirodzené. Preto, ak už v partnerstve nejestvuje tá prvá, zmysly rozpaľujúca iskra, môžu sa začať obzerať za dobrodružstvom, ktoré im dodá oživujúcu dávku adrenalínu.

Najnevernejší...
Americký psychológ Anthony Corey v knihe Prečo sú muži neverní charakterizuje niekoľko mužských osobností, ktoré majú sklony  k zrade a vysvetľuje príčiny ich nevery.
1 Sklamaný romantik
Rytier v zbroji, ktorý hľadá svoju princeznú. Nevie oddeliť romantické predstavy od skutočnosti. Na začiatku ste pre neho stelesnením absolútneho ideálu a bohyňa krásy. Keď začína spoznávať vašu nedokonalosť  - nie vždy ste nádherná, niekedy nemáte dobrú náladu – jeho láska slabne. Ale pretože sa bojí samoty, namiesto rozchodu vám začína byť neverný. Skutočne sa zaľúbi do inej ženy, v ktorej našiel novú romantickú bohyňu.
Čo s ním urobiť?  Ak akceptuje, že obraz ideálnej ženy jestvuje len v jeho predstavách, vtedy môže byť verný.

2 Neznesiteľný chlapec
Je neverný pre zábavu. Aj keď už má 40 rokov, žije s vami ako syn s matkou. Ale namiesto toho, aby sa hral na pieskovisku, hrá sa so ženami. Nechce vám spôsobovať bolesť. Naďalej vás ľúbi. Sex a láska sú pre neho dva celkom rozdielne svety.
Čo s ním urobiť? Dôrazne mu vysvetlite, že nie ste jeho matka. A podstrčte mu ,,hračky“, ktoré dodávajú silné zážitky (paragliding?, AIDS?)

3 Pomstychtivý bojovník
Je neverný, pretože vás chce raniť.  Jeho nevera býva echom nepriateľstva, ktoré pociťoval ako dieťa voči rodičom a ktoré nikdy neprejavil. Neverou vám chce zasadiť úder, aby sa očistil od dávnej zlosti.
Čo robiť? Tu ostáva iba rozvod alebo psychoterapia.

4 Znudený muž
Navonok máte všetko: podarené manželstvo, pekné deti, chalupu pod lesom. Ale keď jeho to tak nudí! Aby dokázal, že je aj naďalej erotický macho,  dopraje si aféru.
Čo s ním urobiť? Ak chcete predísť opakovaniu scenára filmu Osudová príťažlivosť, urobte všetko, čo je vo vašich silách a oživte vaše partnerstvo ./Možno aj vašou neverou/

5 Casanova
Miluje iba seba. Priťahuje ženy, ktoré si chcú dokázať svoju hodnotu. Nejde mu však len o sex. Nevery sú pre neho neustálym dokazovaním mužnosti.
Čo s ním urobiť? Môžete skúsiť doceniť jeho prebujnelé ego. Žiaľ, je veľmi málo pravdepodobné, že sa zmení.

6 Bohatý oportunista
Je neverný, pretože je bohatý! Peniaze mu dávajú pocit emocionálnej istoty. Nuž a pretože  mnoho žien túži stať sa milenkami bohatého muža,  on si vôbec nerobí starosti prípadným odchodom manželky.
Čo s ním urobiť?  Nechať ho. Je ešte jedna možnosť – pomôcť mu prísť o majetok. Keď bude chudobný, určite docení vašu starostlivosť. Ale stojí to vôbec za to?

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.