Strava namiesto viagry
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 11.10.2002 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

O vplyve jedla na lásku vedeli už ľudia v staroveku, preto si pripravovali nektár a ambróziu – nápoj a jedlo rozkoše. Od Afrodity, bohyne lásky, pochádzajú afrodiziaká. Dnes je už aj vedecky dokázané, že niektoré jedlá obsahujú látky, ktoré aktívne vplývajú na koncentráciu hormónov v organizme.

O vplyve jedla na lásku vedeli už ľudia v staroveku, preto si pripravovali nektár a ambróziu – nápoj a jedlo rozkoše. Od Afrodity, bohyne lásky, pochádzajú afrodiziaká. Dnes je už aj vedecky dokázané, že niektoré jedlá obsahujú látky, ktoré aktívne vplývajú na koncentráciu hormónov v organizme.

Čo škodí láske?
Mastné potraviny, cukor, biele pečivo, veľké množstvá silnej kávy a čaju a okrem toho: stres, rôzne fyzické ťažkosti, prepracovanie, obezita (často tiež spôsobená nesprávnym stavovaním).

Čo podporuje fyzickú túžbu?
Ryby a ovocie mora, najmä ustrice, chudé mäso pripravené s korením a pečené na rošte, cesnak a cibuľa, zeler, paprika, fazuľa, chren, obilné klíčky, čerstvý tvaroh, med, veľké množstvo zeleniny a ovocia, orechy. O tom všetkom sme už písali, ale nikdy sme vám ešte neponúkli jedálniček lásky.

Tu je vaše ľúbostné menu...
Raňajky
- 2 plátky celozrnného chleba
- niekoľko plátkov chudej údeniny, trocha tvarohu
- 1 vajíčko na tvrdo (ale nie viac ako 2 – 3 týždenne)
- niečo zo zeleniny a ovocia
- káva s mliekom alebo čaj

Desiata
- chlebík s 2 plátkami chudej šunky alebo syra
- list šalátu, paprika, paradajka

Obed
- filé  z morskej ryby upečené bez tuku alebo plnený pstruh pečený vo fólii
-  zemiakové pyré
- zelený šalát, brokolica

Večera
- pečené stehno z kuraťa alebo cestovinový šalát s chudým pečeným mäsom, ovocím, poliaty jugurtovou omáčkou s cesnakom, alebo šalát s ovocia mora s ryžou

Počas celého dňa
- môžete piť minerálku a prírodné šťavy (bez cukru), mliečno-ovocné koktaily (tiež bez cukru), zelený čaj
- môžete jesť ovocie (ale nezabudnúť, že banány a hrozno sú vysokokalorické) a zeleninu
- používať aromatické korenie: muškátový oriešok, korenie, curry, vanilku, škoricu a pod. Prípustný je aj pohár vína, alebo kalištek koňaku. Ak ste Slovenka po takejto strave sa vypnete k príslušnému výkonu, gratulujeme. Obstojíte aj vo Francúzsku a Amerike. Síce nie ako gurmán, ale ako milenka určite.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.