Ruky sú naša vizitka
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 13.11.2002 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Pokožka na rukách starne rýchlejšie ako na ostatných častiach tela. Je totiž neustále vystavovaná svetlu, vplyvom počasia, umývaniu vodou a mnohým ďalším nepriaznivým faktorom. Medzi ne patria v prvom rade pracie a čistiace prostriedky. Negatívny vplyv majú ale aj fajčenie, alkohol, nadmerné množstvo soli a stres.

Pokožka na rukách starne rýchlejšie ako na ostatných častiach tela. Je totiž neustále vystavovaná svetlu, vplyvom počasia, umývaniu vodou a mnohým ďalším nepriaznivým  faktorom. Medzi ne patria v prvom rade pracie a čistiace prostriedky. Negatívny vplyv majú ale aj fajčenie, alkohol, nadmerné množstvo soli a stres.
Ruky okamžite prezradia, ako sa o ne staráme. Hovoria o našej systematickej starostlivosti,  ale aj o našej nedbalosti. Čím väčšej záťaži sú vystavené, tým by sme im mali venovať väčšiu starostlivosť. Najmä ak z nejakých dôvodov nemôžeme pri práci v domácnosti používať gumové rukavice.

Masky nielen na tvár
Úhlavným nepriateľom kože rúk a nechtov sú pracie a čistiace prostriedky. Pokožku silne odmasťujú a vysušujú rohovinu nechtov. Po každom kontakte rúk s mydlom alebo saponátom  by sme si mali nakrémovať nielen pokožku rúk, ale aj nechty.
Aj koži na rúkách iba prospeje, ak  ak jej z času na čas doprajeme pleťovú masku. Môže to byť rovnaká, ktorou ošetrujeme suchú pokožku tváre. Dnes však už existujú aj špeciálne masky určené priamo na ruky. Väčšinou sa predávajú v špecializovaných štúdiách.

Ako vyzerajú vaše nechty?
Na nechty nepôsobia iba vonkajšie vplyvy, ale aj to, čo jeme. Prospievajú im najmä mlieko a mliečne výrobky, sója, droždie, ryby, zelenina a vitamín H. Krásne ruky a výstavné nechty sú ozdobou každej ženy. Prezrádzajú veľa o jej osobnosti a mnohokrát aj veku. Ak máme nechty oslabené a lámavé, mali by sme na ich ošetrovanie používať špeciálne prípravky. Stimulujú ich prirodzenú regeneráciu a chránia ich pred negatívnymi



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.