Milla vraví: nie!
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 7.1.2003 00:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Svetoznáma modelka a herečka Milla Jovovichová sa stala po svojich úspechoch na móle ikonou boja proti zneužívaniu mladých dievčat v tomto povolaní. Milla mala možnosť dobre spoznať zákulisie módnych prehliadok a šoubiznisu. Zažila v ňom vrcholy aj pády a tiež doň vstúpila vo veku, kedy majú dievčatká rozmýšľať  radšej o otcovej tvrdej ruke, písomke a zlej učiteľke, ako o kariére. Tvár kozmetickej značky L´Oreal považuje kariéru manekýnky za neskutočne krutý a odporný svet.

Svetoznáma modelka a herečka Milla Jovovichová sa stala po svojich úspechoch na móle ikonou boja proti zneužívaniu mladých dievčat v tomto povolaní. Milla mala možnosť dobre spoznať zákulisie módnych prehliadok a šoubiznisu. Zažila v ňom vrcholy aj pády a tiež doň vstúpila vo veku, kedy majú dievčatká rozmýšľať  radšej o otcovej tvrdej ruke, písomke a zlej učiteľke, ako o kariére. Tvár kozmetickej značky L´Oreal považuje kariéru manekýnky za neskutočne krutý a odporný svet.

Nie vždy sú náplasťou na bolesť veľké peniaze. Tie sa rozdávajú len na vrchole a tam z tisícok hviezdičiek vyšľape iba prvá desiatka. Štrnásť ročným adeptkám bažiacim po sláve, chystajúcim sa dobyť svet prehliadkových mol, kde v žiari reflektorov odhalia svoje detské telá nedovolí Milla snívať. Ich matkám odkazuje: Zdravý rozum by mi nedovolil, aby som  vlastné dieťa podrobila skúsenostiam, ktoré mám.

Napriek tomu, že sa dvadsaťsedem ročná Milla, pôvodom z Ukrajiny, stále objavuje v módnych časopisoch aj v  reklamných šotoch, za zaujímavejšiu a zmysluplnejšiu považuje prácu herečky. K hanobeniu  povolania modelky ju priviedli vlastné nechutné skúsenosti, od ktorých by chcela ochrániť naivné mladé dievčatá a ich ambicióznych rodičov.
"Každý deň sa stretávam so zástupmi dievčat, ktoré v nedospelom veku hazardujú s vecami, čo aj dospelý riešia veľmi ťažko. Samozrejme, že majú ešte detské myslenie, pri rozhodovaní si neuvedomujú dôsledky svojho uvažovania. Chýba im ochrana rodičov, dobrá rada, opatrnosť. Chýba im prirodzené prostredie, v ktorom sa vedia pohybovať. Vytrhnú ich zo školy, od povinností, od priateľov, spolužiakov, od každodenných problémov a nahovoria im, že ľudia z agentúry sú dobré tetušky a ujovia, ktorým najviac záleží na tom, aby zúročili ich krásu a urobili z nich hviezdy.“ Povedala pre tlač Milla Jovovichová. Za najväčšie nebezpečenstvo  nepovažuje hlavná hrdinka Johanky z Arcu nespoľahlivých agentov a agentúry, ale množstvo voľného času. Dievčatá, ktoré očakávajú „plné nasadenie“, drinu a celodennú prácu, nedokážu narábať s množstvom voľného času zväčša v hotelových podmienkach, alebo po privátoch, kde nemajú súkromie.
" Práca modelky navyše nekladie na intelekt, alebo prácu mozgu nijaké nároky. Máte pocit ako keby sa piatak ocitol v prvej triede. Po týždni mentálneho útlmu nastane nuda. Začínate hľadať inšpiráciu, vymýšľate. Zväčša rôzne hlúposti, v tom prostredí to ani inak nejde. Ani nezistíte ako a jediným lákadlom sa pre vás stanú obchody, kluby, podniky, večierky a zdrogovaní priatelia.“ –varuje topmodelka a herečka, krásna a úspešná  žena Milla Jovovichová. Zrejme vie, o čom hovorí. Odhalené aféry a to je len vršok ľadovca, zo zákulisia svetových agentúr jej dávajú za pravdu. Otázkou je, či by bez týchto skúseností bola tam, kde teraz je.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.