Prečo sme takí odlišní?
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 24.1.2003 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Určite ste si to už všimli, že muži a ženy sa v rovnakých situáciách nesprávajú rovnako. Ak ste si teraz povzdychli nad reakciami svojho partnera, či nevyspytateľnej partnerky nič to. Ide len o to, či ste sa nerozhodli , že ten váš spôsob myslenia je lepší. Zadržte, skôr ako vynesiete súd pokúste sa preniknúť do jej myslenia. Pre zvolenie správnej stratégie je tento prístup najideálnejší. Tu je niekoľko základných oblastí života, o ktoré sme sa v redakcii zaujímali.

Určite ste si to už všimli, že muži a ženy sa v rovnakých situáciách nesprávajú rovnako. Ak ste si teraz povzdychli nad reakciami svojho  partnera, či nevyspytateľnej partnerky nič to. Ide len o to, či ste sa nerozhodli , že ten váš spôsob myslenia je lepší. Zadržte, skôr ako vynesiete súd pokúste sa preniknúť do jej myslenia. Pre zvolenie správnej stratégie je tento prístup najideálnejší. Tu je niekoľko základných oblastí života, o ktoré sme sa v redakcii zaujímali.
Keď hovoria o sebe
Ak o sebe hovorí žena určite si, najmä pred cudzími, zníži vek a aj niekoľko kilogramov. Máloktorá žena, vám prezradí svoju skutočnú hmotnosť. S tým súvisí aj túžba žien po štíhlej línii. Jednou z obľúbených ženských viet je „Mala by som schudnúť.“ Je rovnako obľúbená ako veta: “Som skvelá kuchárka“. Tieto dve veci sa k sebe zjavne nehodia
Muži si len zriedka uberajú kilogramy, oni si omnoho radšej pridávajú centimetre. Vždy udávajú o niekoľko cólov viac a to nielen na výške, ale aj na dĺžke svojej mužnosti. Čo sa týka pupku, muži sú naň mnoho krát v podstate hrdí a pokiaľ na ne okolie príliš netlačí, vydávajú ho za znak svojho blahobytu. Navyše, zatiaľ čo ženy často hovoria o tom aké sú, muži sa radšej prezentujú tým, kým sú.   
Keď ochorejú
Ženy milujú prevenciu. Omnoho častejšie ako o chorobách rozprávajú o zdravej výžive, správnej životospráve, harmónii tela a ducha. Kupujú si rôzne vitamíny, byliny, zázračné lieky na všetko... Aj keď ochorejú snažia sa svoju nemoc prekonať pomocou vitamínov, minerálov, voľnopredajných liečiv, potravinových doplnkov a sily vôle. Najčastejšou ženskou témou z oblasti chorôb je bolesť hlavy, migréna a únava. 
Muži sa v prvom rade snažia choroby bagatelizovať. Pokiaľ im nie je naozaj zle, hrdia sa tým, že kašlú a kýchajú na okolie, medzi tým šlukujú cigaretu a sú hrdí na to, ako obetavo sa stavajú k svojej práci. Nárazovú bolesť znášajú lepšie a duchaplnejšie ako ženy, ženy sú však omnoho schopnejšie čeliť dlhotrvajúcej a chronickej bolesti. Aj keď čím väčší svalovec, tým väčšia pravdepodobnosť, že odpadne pri pohľade na injekciu. Keď však na nich doľahne choroba spojená s horúčkou a neschopnosťou ďalej imitovať prácu, tvária sa a prežívajú to, akoby im na pleci sedela smrť. Bežné je, že kým muž s chrípkou sa nemôže pohnúť z postele, rovnako chorá žena ho bez problémov obsluhuje.
Keď sa chcú zabaviť
Keď má žena chuť si povyraziť a uvoľniť sa, zväčša jej stačí zájsť s priateľkami na klebetu, zákusok, či nákup. Spolu ohovoria všetkých neprítomných, rozšíria si svoje spoločenské obzory a čo je nádherné, dokážu hovoriť aj tri naraz o rozličných témach bez toho, aby prišlo k akémukoľvek nedorozumeniu.
Pre mužov je najideálnejším oddychom buď šport, pri ktorom si vybijú svoje emócie, alebo posedenie s kamarátmi. Pod posedením s kamarátmi muž rozumie sedenie v rámuse a dyme a hojný konzum alkoholu. Ak si všimnete skupinku chlapov, ktorá sa zabáva, zistíte, že slovo padne iba občas, hovorí vždy iba jeden a sú aj takí, ktorí počas celého večera neutrúsia ani tri vety. Aj keď sú muži presvedčení, že ich organizmus dobre rozkladá alkohol a nikotín skutočnosť je taká, že tolerovaným drogám podliehajú psychicky aj fyzicky omnoho častejšie ako ženy.    
Cestujú
Žena je sociálne stvorenie a tak jej osamotené cestovanie neveľmi vyhovuje. Aj veľmi dobré ženy vodičky majú obavu z toho, že zablúdia. V podstate ženy cestovanie až tak nevyhľadávajú a na dlhšie cesty sa vyberajú radšej s partnerom, alebo priateľkami. Ak však majú problém úplne bez ostychu zastanú a popýtajú sa okoloidúcich na cestu. Preto zväčša prichádzajú na miesto včas a s ohľadom na oveľa menšiu ochotu riskovať aj celé.
Muži milujú cestovanie, znamená pre nich vítanú zmenu. Nastúpia do akéhokoľvek dopravného prostriedku, začítajú sa do novín, alebo započúvajú do zvukov z rádia a idú. S radosťou sa ženú vpred a pri šoférovaní si zvyšujú hladinu adrenalínu v krvi. Ak by sa však mali opýtať na cestu naskáču im od zúrivosti vredy. Preto sú ochotní zablúdiť, prejsť o sto kilometrov viac, stáť a hľadieť do mapy niekoľko hodín a mnohé iné šialené veci, len aby našli miesto určenia sami. 
Sú v spoločnosti
Ženy milujú konverzáciu, rovnako ako milujú spoločenské stretnutia. Po vstupe do akejkoľvek spoločnosti okamžite zistia, čo má kto na sebe oblečené, kto pribral a najmä aké sú medzi partnermi vzťahy. Ženy majú obrovskú vnímavosť k cudziemu aj svojmu výzoru a k cudzím vzťahom.  
Mužovi sa nikdy nemôže podariť zistiť, že šéfova manželka mala také isté šaty aj na večierku pred dvoma rokmi. Rovnako ako im je jedno, že ich nadriadenému nechutne ovísa brucho, alebo má mastné vlasy. Je im úplne jedno, či stojí XY pri svojej žene znudene a BD hádže významné pohľady na sekretárku. Povedia si najnovšie správy, prehodnotia biznis a skončia v nikdy nevyčerpanej studnici „rozprávok“ z oblasti sexu.

Keď si musia na niečo spomenúť
Ženy vládnu pamäťou, ktorá privádza mužov do zúfalstva. Dlhé roky si pamätajú situácie, vety, sľuby, urážky. Často a radi tieto svoje spomienky používajú vo chvíľach, keď sú z mužom na vojnovej nohe. „Pamätáš sa...“ to je veta, pri ktorej každého muža zamrazí.
Muži v prvom momente tvrdia, že v živote takú situáciu nezažili, nikoho nepoznajú, nikdy sa nehádali a nič nesľubovali. Pod ťarchou dôkazov sa ich pamäť pomaly osviežuje až napokon niekde vydolujú útržky spomienok. Rozhodne sú však natoľko orientovaní na budúcnosť, že minulosť v ich pamäti zanecháva len nepatrné stopy. Čím sú starší. tým je boj o spomienky ťažší. 
Keď sa venujú likvidácii konta
Ženy zväčša utrácajú za „blbosti“. Milujú nákup pulóvrikov, nohavičiek, parfémov, sviečok, ozdôbok do bytu, oblečenia pre rodinu... Pri svojich nákupoch nezvyknú ísť na doraz. Je im jedno, či cena ropy na svetových trhoch kolísa, najmä ak nevlastnia auto.
Muži radi utrácajú peniaze za kvalitné cigary, alkohol, pobyt v krčme, masáž, či iné telesné pôžitky. V prípade, že majú koníčka sú doňho ochotní zainvestovať akékoľvek peniaze, aj keď z neho nehrozia žiadne výnosy.    Inak milujú reči o tom, aký je schodok štátneho rozpočtu, či makro, alebo mikro ekonomické ukazovatele spôsobia našu lepšiu budúcnosť a koľko vrazili veľmoci do zbrojenia.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.