Slovenské publikum si bude môcť vychutnať koncert speváčky Suzanne Vega
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 17.6.2003 00:00
Kategória : Osobnosti
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Populárna francúzska speváčka a gitaristka Suzanne Vega, ktorá patrí medzi lídrov európskej folkrockovej a country scény, vystúpi 18. júna v bratislavskom Parku kultúry a oddychu. Fanúšikom predstaví svoj tohtoročný album s názvom Retrospective, ktorý je kolekciou jej najznámejších piesní a najväčších hitov.

Populárna francúzska speváčka a gitaristka Suzanne Vega, ktorá patrí medzi lídrov európskej folkrockovej a country scény, vystúpi 18. júna v bratislavskom Parku kultúry a oddychu.  Fanúšikom predstaví svoj tohtoročný album s názvom Retrospective, ktorý je kolekciou jej  najznámejších piesní a najväčších hitov.

Charizmatická Francúzka sa rozhodla vstúpiť medzi hudobníkov v 80. rokoch, keď začala  hrávať v kluboch. Zlom v jej tvorbe nastal po jednom z koncertov bývalého speváka  kultovej  skupiny Velvet Underground Lou Reeda. Podľa speváčky bol Reed prvým umelcom, ktorý poznal a v skladbách aj vedel vyjadriť spôsob života a podmienky, v akých ona sama  vyrastala.  Jeho tvorba opisovala konfliktné vzťahy na ulici a boj o prežitie v ghette. "Vtedy  som  pochopila, že aj naďalej môžem byť folkovou pesničkárkou,  ale zároveň akoby  sa vo mne otvorila nová kapitola," vyhlásila.  V roku 1985 vydala svoj prvý album s  jednoduchým titulom Suzanne Vega, z ktorého pochádza aj jej úvodný hit Marlene On The Wall. Napriek skromným očakávaniam sa z neho predalo takmer milión kusov a  prestížny svetový hudobný časopis Rolling Stone zaradil túto platňu medzi sto najlepších  albumov 80. rokov. O dva roky neskôr prišla na rad ešte úspešnejšia kolekcia s názvom  Solitude Standing a piesne ako My Name Is Luka či Tom´s Diner si podmanili poslucháčov a  rozhlasové hitparády na celom svete. Suzanne Vega sa okamžite stala osobnosťou a pojmom medzi folkovými hudobníkmi v Európe i v Amerike. Nasledovali ďalšie štúdiové platne  Days Of Open Hand, 99,9°F, Nine Objects Of Desire a Songs In Red And Gray.  Okrem toho  úspešná interpretka začala písať krátke literárne príbehy a poéziu a vydala niekoľko kníh.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.