Kanadskí vedci vyvinuli jedlý olej na chudnutie
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 26.6.2003 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Knadským vedcom sa podarilo vyvinúť špeciálny jedlý olej na naštartovanie látkovej výmeny. Najnovšie výskumy ukázali, že olej podporuje pokles hladiny cholesterolu v krvi a chudnutie u mužov. Ide o najnovší vynález vedcov z McGillovej univerzity v Montreale. Kolektív lekárov a biológov na čele s Petrom Jonesom testoval svoj produkt v dvoch klinických štúdiách na obéznych pacientoch.

Knadským vedcom sa podarilo vyvinúť špeciálny jedlý olej na naštartovanie  látkovej  výmeny. Najnovšie výskumy ukázali, že olej podporuje pokles hladiny cholesterolu v krvi a chudnutie u mužov. Ide o najnovší vynález vedcov z McGillovej univerzity v  Montreale. Kolektív lekárov a biológov na čele s Petrom Jonesom testoval svoj produkt v dvoch  klinických  štúdiách na obéznych pacientoch.

Tak u mužov, ako aj u žien poklesla hladina  cholesterolu v krvi o viac ako 13 percent. Olivový olej, ktorý je považovaný doteraz za najúčinnejší prírodný prostriedok na znižovanie cholesterolu, redukuje jeho hodnoty približne  len o 4,5 percenta, potvrdzujú výsledky odborných meraní. Výskumníci prišli dokonca  na to,  že olej pomáha pri chudnutí - avšak len u mužov. Pravidelné užívanie nového jedlého oleja spôsobilo u pánov úbytok na váhe približne 0,5 kilogramu za mesiac. U žien sa pritom  podarilo metabolický proces zlepšiť, k výraznej redukcii tuku však neprišlo. "Functional oil" sa v  organizme  neukladá vo forme tuku, ale vzápätí po konzumácii sa spaľuje a  premieňa  sa tak na energiu. Olej tvoria zo 67 percent strednoreťazcové triglyceridy, tropické  oleje, 13 percent olivového oleja, šesť percent kokosového oleja a päť percent ľanového oleja. 


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.