Letné chudnutie s pôžitkom III.časť |
||
Autor(ka) : Jana Osuská Dátum a čas : 8.9.2003 00:00 Kategória : Krása WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Možno aj vy patríte medzi tých nešťastníkov, ktorí zistili, že sa plavky akosi zmenšili, že obtiahnuté sexi tričko či minisukňa sú až príliš obtiahnuté... | ||
Možno aj vy patríte medzi tých nešťastníkov, ktorí zistili, že sa plavky akosi zmenšili, že obtiahnuté sexi tričko či minisukňa sú až príliš obtiahnuté... Ak potrebujete upraviť váhu smerom dolu len o dva-tri kilogramy, s trochou pevnej vôle by to nemal byť neriešiteľný problém. Na rýchle upravenie váhy sú ideálne letné bleskové diéty. Červená diéta Trvá 3 dni, strata hmotnosti sú 2 kilogramy. Princíp: 650 kalórií denne, veľa vitamínov, minerálnych látok, málo bielkovín, tukov a 1. DEŇ - RAŇAJKY Šalát z bobuľovín. 300 g bobuľovín (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle, egreše...) zaliať 1 nízkotučným jogurtom. DESIATA Paradajkový nápoj. 1/4 litra 100 % paradajkovej šťavy - alebo roztlačiť 200 g paradajok na pyré, pridať 1 nízkotučný jogurt, bylinky podľa chuti, osoliť, okoreniť a doplniť minerálkou. OBED Pražené paradajky. Nakrájať 3 paradajky a podusiť na 1 lyžičke olivového oleja, osoliť, OLOVRANT Paprikový šalát. Nakrájať na prúžky 1 papriku, zaliať 1 nízkotučným jogurtom, osoliť, VEČERA Jahodové carpaccio. Pokrájať 300 g jahôd, pokvapkať citrónovou šťavou, zaliať 1/2 lyžičkou medu, rozmiešaného vo vode, - k tomu 1 plátok hydinovej šunky posypanej trochou parmezánu. 2. DEŇ - RAŇAJKY Reďkovkový chlieb. Na 1 plátok celozrnného chleba natrieť 60 g chudého tvarohu, okoreniť a na to dať na plátky nakrájané reďkovky.
Fitness drink. 1/4 litra zeleninovej alebo paradajkovej šťavy. OBED Gazpacho. Nakrájať na kocky 1 cibuľu, 1 červenú papriku, 200 g paradajok a 250 g uhorky. Všetko mixérom rozmixovať na pyré, pridať 100 ml paradajkovej šťavy, osoliť a ochutiť tabaskom. Opiecť v toasteri, alebo na sucho na platni 1 plátok toastového chleba, nakrájať na kocky, takisto ako 1/2 papriky a trochu pažítky. Všetko pridať do zeleninového pyré. OLOVRANT Marinované jahody. 150 g jahôd pokvapkať citrónovou šťavou. VEČERA Plnené paradajky. Z 2 paradajok vybrať vnútro a naplniť touto zmesou: 1/2 papriky nakrájať na kocky, pridať 100 g krevetového mäsa (z konzervy, alebo mrazeného), 20 g nadrobno nakrájaného šalátu, všetko zmiešať a zaliať polovicou nízkotučného jogurtu, ochuteného petržlenovou vňaťou, soľou a korením. 3. DEŇ - RAŇAJKY Paradajkový chlieb s bazalkou. Plátok celozrného chleba natrieť 60 g nízkotučného tvarohu, na to dať 1 nakrájanú paradajku, posypať bazalkou. DESIATA Vitamínový nápoj. 1/4 litra zeleninovej alebo paradajkovej šťavy s trochou tabaska. OBED Makaróny s paradajkovo-mrkvovou omáčkou. Uvariť v slanej vode 30 g makarónov. Nakrájať 1 malú cibuľu a 1 cesnak a podusiť na pol lyžičke oleja. Pridať 1 mrkvu nakrájanú na kocky, podusiť, potom pridať 5 lyžíc vývaru a ešte 5 minút dusiť. Do toho dať 200 g nakrájaných paradajok a ešte 10 minút variť. Okoreniť, osoliť a hotové naliať na makaróny. OLOVRANT Mrkvový šalát. Nastrúhať 200 g mrkvy, pridať 2 lyžice pomarančovej šťavy a trošku oleja. VEČERA Jahodový šalát. Nakrájať 200 g jahôd, 50 g hlávkového šalátu, 1 jablko, všetko zamiešať, posypať kôrou z 1/2 citróna a pokvapkať 2 lyžicami citrónovej šťavy, trošku pokoreniť a dať štipku soli. Posypať 1 lyžičkou nakrájaných vlašských orechov a podávať s 1 plátkom knackebrotu. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |