Čo hovoria hviezdy o stravovaní?
Autor(ka) : Silvia Petrasova
Dátum a čas : 31.10.2001 02:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Niektoré z nás jedia málo a často, iné presne naopak – tri veľké jedlá denne. Niektoré z nás stále chudnú, čím znervózňujú tie, ktoré ani netušia, čo je to diéta. Spôsob stravovania nezávisí iba od našej povahy, rodinných zvykov a možností, ale vplyv na neho majú aj hviezdy. Prečítajte si nasledujúce riadky, možno sa dozviete niečo nové – alebo sa jednoducho potvrdia vaše skúsenosti.

BARAN – hlavnou zložkou jeho stravy je mäso, jedáva málo ovocia a zeleniny a preto priberá. Popritom mu chýba silná vôľa, aby schudol. Všetko sa však zmení, keď má zdravotné ťažkosti. Vtedy bez problémov poslúcha odborníkov na výživu a dokáže sa dostať na dokonalú váhu.

BÝK - obľubuje rafinované, ale príliš kalorické jedlá. Býk býva v mladosti veľmi štíhly, ale keď príde na chuť vlastnoručne vyváraným jedlám, musí začať dbať o postavu. Aj keď začne chudnúť, nemá to ľahké, pretože ochutnáva všetko, čo pripravuje pre členov rodiny. Problémy s váhou miznú, keď je Býk zamilovaný.

BLÍŽENCI – majú šťastie, že ani nepremyslený a náhodný výber jedál nevplýva negatívne na ich postavu. Vďaka vrodenej pohyblivosti priberajú len veľmi zriedka a preto sa nemusia trápiť s redukčnými diétami.

RAK – síce rád maškrtí aj medzi hlavnými jedlami, ale najradšej má poriadne domáce obedy a bohaté večere. Žiaľ, to všetko sa odráža na jeho postave – ešte šťastie, že výraznejšej nadváhe zabránia bylinky a zmesi korenia, ktorými rád ochucuje svoje jedlá.

LEV –to má s jedlom ťažké. Keď ho má kto obslúžiť, vždy si rád zobne. Lev sa však mimoriadne rád páči a kvôli láske je ochotný držať diétu. Niekedy aj účinnú. Niektoré Levice dokonca jedia striedmo celý život, čo keby zajtra skrížil ich cestu ten pravý.

PANNA – nezvyčajne dbá o svoje zdravie a racionálny spôsob stravovania a preto si vie vybrať tie najvhodnejšie suroviny. Vyhýba sa tukom, do jedálneho lístka zahŕňa všetky zdravé novinky. Problémy s postavou preto nemá ani ona, ani jej rodina. A ak predsa, pevnou vôľou ich zdolá.

VÁHA – má slabosť na dobroty a práve pri pohľade na ne jej silná vôľa väčšinou zlyháva. Rozhodne sa schudnúť, ale akonáhle si sadne za stôl, okamžite na svoje rozhodnutie zabudne. Žiaľ, rovnakým spôsobom živí aj svojich najbližších.

ŠKORPIÓN – v kuchyni experimentuje a priberá. Keď musí, podrobí sa disciplíne a chudne, ale vtedy je nebezpečný. Všetci sa stávajú jeho nepriateľmi, je znesiteľný a samoľúby. Schudnúť sa pokúša niekoľkokrát ročne – niekedy dokonca s úspechom.

STRELEC – pri jedení (a pití?) často nepozná mieru a bez premýšľania zje všetko, čo mu chutí. Potom chvíľku chudne a všetko sa začína odznova. Klasický prípad joj-jo efektu. Strelcovi to zväčša neprekáža.

KOZOROŽEC – jedáva rozvážne, aj keď výživne. Rozkoš z jedla si vie rozumne dávkovať a preto sám cíti, kedy má prestať a nehrozí mu nadváha. Nadbytočné kilogramy vie bleskovo zlikvidovať.

VODNÁR – je silná osobnosť a keď hrozí, že by pribral, vie si odrieknuť pôžitok z hodovania. Pripravuje jedlá, ktoré ho neohrozia obezitou a preto takmer nikdy nemusí držať redukčnú diétu.

RYBY – mávajú veľmi kolísavé nálady. Zlé fázy sa pokúšajú zlepšiť jedením. Vedia si však aj odrieknuť a účinne schudnúť. Nedržia radikálne diéty, jednoducho jedia menej. A práve to je tá zlatá stredná cesta.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.