Reflexná masáž 2
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 22.12.2000 02:00
Kategória : Koktail
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Bolí Vás hlava? Máte problémy s krkom? Reflexné body hlavy a krku vrátane dutín, čo si treba uvedomiť najmä teraz v zime sa nachádzajú na oboch chodidlách v oblasti brušiek prstov. Reflexná zóna dutín sa nachádza naspodu a na bočných stranách stranách jednotlivých prstov.



BOLÍ VÁS HLAVA ? Máte problémy s krkom? Reflexné body hlavy a krku vrátane dutín, čo si treba uvedomiť najmä teraz v zime sa nachádzajú na oboch chodidlách v oblasti brušiek prstov.
Reflexná zóna dutín sa nachádza naspodu a na bočných stranách stranách jednotlivých prstov. Reflexný bod hlavy je aj na palci každej nohy zozadu. Spredu, teda tam, kde je necht, je reflexný bod tváre.
Pri koreni palca, / tam kde sa ohýba / leží reflexná zóna krku. Reflexný bod hypofýzy je približne uprostred palca. Medzi jednotlivými prstami sa nachádzajú reflexné body ucha, oka a Eustachovej trubice.

A ČO CHRBTICA ? Reflexné body, ktoré vám pomôžu uvoľniť chrbticu sa nachádzajú pozdĺž vnútornej strany oboch chodidiel. Od bočnej strany palca, okrajom klenby až k zadnej časti päty.
Liečbu treba vždy začať v hornej zóne a pokračovať smerom k päte. Teda od hornej chrbtice ku kostrči. Niekde uprostred, tam kde vrcholí klenba je reflexný bod driekovej chrbtice. S ním mávajú ženy často problémy.
Ak vám teda nepomôže zmena výšky podpätkov, ležanie s dohora vyloženými nohami. Skúste si masírovať nohu v oblasti klenby. Ak vás trápi ischias masírujte si celú časť nohy pozdĺž klenby až po pätu a tam až po strmeň.

BRUŠNÁ DUTINA? Reflexná masáž týchto bodov podporí činnosť tráviaceho ústrojenstva vrátane žalúdka, žlčníka, pečene, čriev, vylučovacej sústavy aj s ľadvinami a orgánov endokrinného systému vrátane pankreasu, nadobličiek a sleziny.
Reflexný bod pečene sa nachádza len na pravej nohe, rovno pod vonkajším oblúkom bruška, kolmo pod štvrtým prstom., v tej istej rovine bližšie k vnútornému oblúku, pod druhým bruškom je reflexný bod sleziny...
A takto by sme mohli pokračovať. Lepšie však urobíte, keď sa aspoň pre začiatok zveríte do rúk odborníka alebo si aspoň kúpite knihu Reflexná masáž v kocke. Kým sa vám to podarí, pokojne si masírujte celé chodidlá bod za bodom a zistíte, že je to veľmi príjemné.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.