Tak som doma, miláčik!
Autor(ka) : Miriam Kuhlova
Dátum a čas : 3.12.2003 00:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Je streda, šesť večer, v obidvoch rukách držíte tašky, v zuboch zvierate kľúče a nohou ste pribuchli dvere. Napadne vám, že autor príslovia

Je streda, šesť večer, v obidvoch rukách držíte tašky, v zuboch zvierate kľúče a nohou ste pribuchli dvere. Napadne vám, že autor príslovia "Všade dobre, doma najlepšie!" musel byť úplný cvok.

 Len čo zabuchnete dvere vaše deti vám s krikom bežia naproti, váš muž prejde predsieňou a v jeho nemom pohľade na igelitovú tašku čítate dôraznú otázku: Bude dnes teplá večera? A pokiaľ máte naozaj šťastie prišla na návštevu vaša matka, ktorá si vás premeriava kritickým pohľadom a pýta sa: "Ty si už nežehlíš oblečenie?" Máte neprekonateľnú chuť zahodiť tašky aj kľúče, strhnúť zo seba šaty a utiecť do amazonského pralesa? Nie je divu. Podľa psychológov najťažším momentom pracovného dňa, nie je ani porada s nepríjemným šéfom dokonca ani telefonická hádka s manželom. Ten pravý stres začína v momente, keď večer otvárate dvere vlastného bytu. V tejto chvíli sa zamýšľate či má váš život nejaký iný zmysel ako obsluhovať všetkých naokolo.
Boj na život a na smrť
V momente, kedy sa vraciame domov, sa v mnohých rodinách začína boj na život a na smrť. Všetci zúčastnení sú za celý deň plný zážitkov, o ktoré sa potrebujú s niekým podeliť. Na úvod sa teda začne bitka o to, kto sa dostane k slovu ako prvý. Možno ju ani nevnímate pretože varíte večeru, aspoň trocha upratujete, dávate prádlo do pračky, triedite účty, kúpete dieťa a plánujete ďalší deň.
Ako na to
Ale než sa v tejto situácii spoznáte a začnete spisovať žiadosť o rozvod alebo baliť kufre, pripomeňme si, že každá kríza sa dá vyriešiť kompromisom. Podľa štatistík sa väčšina manželstiev rozpadáva nie preto, že by spolu partneri nedokázali tráviť voľný čas, vyčítali si navzájom, že ho spolu trávia málo, nedokázali zladiť svoje sexuálne potreby, ale hlavným dôvodom je to, že sa spolu partneri, keď žijú každodenný život nerozprávajú. Pokiaľ sa rozhodnete robiť kompromisy, mala by byť ochota na oboch stranách, ustupovať by teda mal samozrejme aj váš partner alebo ostatný členovia rodiny. Ak chcete zažiť pekný večer, zmierte sa s tým, že ho budete musieť naplánovať vy. Či sa vám to páči alebo nie, naša patriarchálna spoločnosť je len dobre utajený matriarchát. To znamená, že aj keď je formálne hlavou rodiny muž, všetci sa spoliehajú na ženu. Nechajte si po príchode dvadsať minút pre seba a potom sa venujte všetkým ostatným.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.