Za teplom
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 18.12.2003 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Možno sa vám v týchto zimných mrazoch zacnelo po teplom mori a vyhriatom piesku. V dnešnej dobe je výber veľký, ide o to nájsť tu správnu zem a zbytočne pritom neutratiť.

Možno sa vám v týchto zimných mrazoch zacnelo po teplom mori a vyhriatom piesku. V dnešnej dobe je výber veľký, ide o to nájsť tu správnu zem a zbytočne pritom neutratiť.

Stredozemné more 
Bude to pravdepodobne to prvé čo vám napadne. Ak sa však necháte zlákať vidinami vodných radovánok, trpko to oľutujete. Pobyt v tejto časti sveta v zimných mesiacoch nie je žiadna výhra. Všimnite si ponúk cestovných kancelárii na toto obdobie. Budú v nich vychvaľovať príjemnú stredomorskú klímu, dlhé prechádzky na prázdnych plážach(čo bude určite pravda), ale o kúpaní alebo väčšom opaľovaní ani slovo. Vedia prečo.

Červené more
Pravdu povediac, je to najbližšie zimné kúpanie. Do úvahy prichádza predovšetkým egyptské letovisko. Počas celého roka tu teploty neklesajú pod dvadsať stupňov, čo pri intenzívnom slnení zaručuje príjemný pobyt na suchu i vo vode.

Perzský záliv
Zabudnite na ropu a nechajte sa prekvapiť. Aj keď to na prvý pohľad nevyzerá ako veľká exotika, je to lietadlom asi rovnako ďaleko ako na Kanárske ostrovy. Najčastejším cieľom bývajú Spojené arabské emiráty. Turistov sem láka predovšetkým bezpečnosť, poriadok a vysoká úroveň služieb. More je teplé (možno až príliš) a teploty vzduchu bývajú na hranici únosnosti. A nedajte ani na povery, že aj cudzinky tu musia chodiť zahalené.

Indický oceán
Táto časť svet ponúka hneď niekoľko zaujímavých letovísk. Thajsko sa stalo už stálicou zimných pobytov. Teplo tu budete mať zaručené a naviac Thajsko nepatrí medzi drahé krajiny. Ak je reč o Indickom oceáne, nedá sa nespomenúť známy trojlístok: Maurícius, Seychely a Maledivy. Všetky tieto krajiny majú jedno spoločné- dovolenka bude zaručene skvelá, ale za predpokladu, že vám nevadí ich cenová kategória. Vody Indického oceánu obmývajú aj časť Južnej Afriky, ktorá sa za posledné roky stala obľúbeným miestom, takže turistický priemysel tu má výbornú úroveň.

Karibik
Kto si v zime vyberie niektorý z ostrovov Karibiku, nebude ľutovať. Klíma a voda, jedna báseň a hurikány, sú v tomto ročnom období ďaleko. Väčšinou sa budete musieť zmieriť s pobytmi v „beach resorts“, čo sú viac-menej uzavreté turistické dedinky na brehu mora, kde máte zabezpečenú dobrú úroveň služieb, a zároveň ste dobre odstrihnutí od okolitej biednej reality, ktorá by mohla narušiť ilúziu tropického raja. K obľúbeným miestam patrí v posledných rokoch Dominikánska republika.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.