Recept na dnes: Skvelé karbonátky
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 9.4.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



½ kg bravčového alebo kuracieho mletého mäsa, 120g staršej žemle, 2 žĺtky, korenie, maslo, ½ pohára bieleho vína, trochu koňaku, soľ

Mäso zomelieme, pomiešame s namočenou žemľou, posolíme, pridáme žĺtky a korenie. Všetko spracujeme, vytvoríme malé placky, ktoré z oboch strán opečieme na rozpálenom tuku. Vyberieme ich, do výpeku nalejeme biele víno a koňak. Necháme zovrieť / nevaríme / a karbonátky polejeme touto šťavou. Podávame s opekanými zemiakmi.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.