Obsah chladničky prezrádza veľa o povahe jej majiteľa
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 26.4.2004 00:00
Kategória : Tipy, triky
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ukážte, čo máte v chladničke a britská firma vám povie, akí ste.

Ukážte, čo máte v chladničke a britská firma vám povie, akí ste.
    
Vzťah medzi obsahom chladničky a povahovými rysmi jej majiteľa objavila firma Timestrip, ktorá sa zaoberá kontrolou potravín, úplne náhodou, keď skúmala trvanlivosť potravín v chladničke. Vedľajším produktom inšpekcií v 400 domácnostiach po celej Británii bolo potom rozdelenia majiteľov chladničiek do piatich kategórií.
    
Čo si napríklad myslíte o domácnosti, ktorá má vzadu v chladničke zastrčené olivy, pomarančový džús, syr, údenú rybu, hrášok, psie sucháre a iné "dobroty"?  Alebo o rodine so štyrmi deťmi, ktorá má chladničku plnú organickej zeleniny, čerstvých rýb, kuracích prsičiek a nízkokalorických jogurtov? Mnohí ľudia skladujú v chladničke nejaký alkohol, ale čo to o nich vypovedá?     

"Jednu kategórii tvoria fanatickí odborníci na výživu, ktorí sú doslova posadnutí tým, čo jedia. Títo jedinci si potrpia na usporiadaný a pohodlný život. Často bývajú sami a stýkajú sa zásadne s podobne orientovanými ľuďmi," vysvetľuje zakladateľ firmy Timestrip Reuben Isbitzky.
    
Isbitzky upozorňuje, že jeho firma sa nepokúšala o žiadnu presnú vedeckú definíciu s tým, že jednotlivé skupiny majiteľov chladničiek sa často prekrývajú. Do ďalších skupín partia ľudia posadnutí jedným typom potravín, matky-mučeníčky, žrúti hamburgerov a štamgasti reštaurácií.
    
Matkám-mučeníčkam praskajú prepchaté chladničky doslova v pántoch. Ich mučeníctvo spočíva v tom, že tieto gazdinky doslova zožiera potreba zásobiť všetkých členov rodiny jedlom, aby nik, vrátane domácich zvierat, netrpel hladom. Chladnička matky-mučeníčky preto oplýva zásobami všemožného jedla, aby si každý za všetkých okolností prišiel na svoje. Pochopiteľne, že na seba matky-mučeníčky nemyslia.
    
Skupina požieračov hamburgerov sa okrem lásky k hamburgerom vyznačuje tým, že nemá rada čerstvú zeleninu. Tou najčerstvejšou zeleninou, ktorú si doprajú, je kečup. Títo ľudia žijú dosť na doraz a bez dlhodobých plánov. Firma Timestrip však narazila pri prieskume aj na ľudí, ktorí chladničku vôbec nemajú. Sú to najčastejšie štamgasti reštaurácií, ktorí chladničku jednoducho nepotrebujú.

Copyright©2004 TASR



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.