Kapusta pomáha proti rakovine |
||
Autor(ka) : Miriam Kuhlová Dátum a čas : 25.5.2004 00:00 Kategória : Zdravie WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Častá konzumácia kapustovín (kapusta, kel, karfiol, brokolica, chren, kvaka) zabraňuje vzniku rakoviny. | ||
Častá konzumácia kapustovín (kapusta, kel, karfiol, brokolica, chren, kvaka) zabraňuje vzniku rakoviny. Podľa britských vedcov sa pri konzumácii kapustovín uvoľňuje látka AITC, ktorá zabíja rakovinové bunky a je schopná šírenie nemoci zastaviť. Na ochranu proti nádorom stačí jesť kapustoviny dva- až trikrát týždenne. AITC vzniká pri krájaní, varení, žutí a trávení kapusty a príbuzných plodín. Tieto zistenia britskí vedci uverejnili v čase, keď Svetový fond na výskum rakoviny prichádza s projektom výskumu stravovania a jeho vplyvu na rakovinu. Výskum má porovnať výsledky 10 tisíc výskumov a má napokon odporučiť spôsob stravovania, prispel k ochrane pred vznikom rakoviny. Copyright©2004 TASR ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |