Kapusta pomáha proti rakovine
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 25.5.2004 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Častá konzumácia kapustovín (kapusta, kel, karfiol, brokolica, chren, kvaka) zabraňuje vzniku rakoviny.

Častá konzumácia kapustovín (kapusta, kel, karfiol, brokolica, chren, kvaka) zabraňuje vzniku rakoviny.   

Podľa britských vedcov sa pri konzumácii kapustovín uvoľňuje látka AITC, ktorá zabíja rakovinové bunky a je schopná šírenie nemoci zastaviť. Na ochranu proti nádorom stačí jesť kapustoviny dva- až trikrát týždenne. AITC vzniká pri krájaní, varení, žutí a trávení kapusty a príbuzných plodín.

Tieto zistenia britskí vedci uverejnili v čase, keď Svetový fond na výskum rakoviny prichádza s projektom výskumu stravovania a jeho vplyvu na rakovinu. Výskum má porovnať výsledky 10 tisíc výskumov a má napokon odporučiť spôsob stravovania, prispel k ochrane pred vznikom rakoviny.

Copyright©2004 TASR



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.