Zeler v smotanovej omáčke
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 20.7.2001 18:49
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

1 väčší zeler, trocha mlieka, 50g ementálu, 50g masla, 4 lyžice smotany, vývar zo zeleru, 1 citrón, soľ, mleté čierne korenie

Očistený zeler nakrájame na kolieska a uvaríme v slanej vode s trochou mlieka. Potom ho rozložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a posypeme strúhaným syrom. Uchováme v teple. Vo vodnom kúpeli rozšľaháme 4 lyžice smotany a prilejeme trocha zelerového vývaru s 2 rozmiešanými žĺtkami. Osolíme, trochu okoreníme a ochutíme citrónovou šťavou. Omáčku nalejeme na teplý zeler a krátko opečieme (gratinujeme).

©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.