Kurča na víne so šampiňónmi
Autor(ka) : Jana Osuska
Dátum a čas : 17.10.2001 13:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Dnešný kurací deň si pripravíme niečo pre labužníkov-teda naše drahé-častokrát aj väčšie polovičky.Takže dámy,nachystajte si bôčik-môžte aj svoje bôčky-a dajme sa do toho!

2 kurčatá, 300g údeného bôčika, 500g šampiňónov, 200g masla, 50g múky, 1L červeného vína, 0,06L čerstvej kuracej krvi, 0,05L octu, 30 mladých cibuliek, zväzok zelených vňatí, soľ, potlačená rasca, bujón

Kurčatá pokrájame na kúsky, posolíme, ochutíme rascou a opečieme spolu s údeným bôčikom pokrájaným na kocky. Pridáme múku, zväzok petržlenovej vňate a cibuľky, ktoré sme osmažili na masle. Potom prilejeme víno a bujón. Varíme aspoň hodinu. Pol hodiny pred podávaním pridáme čerstvú krv s kurčiat na zahustenie vývaru. Keď je jedlo hotové, pridáme k nemu na masle udusené šampiňóny.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.