Recept na dnes: Jarný karfiolový nákyp
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 19.6.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



400 gramov hustého bešamelu /50g masla, tri lyžice múky, trocha mlieka/, 300 gramov uvareného karfiolu, 120 gramov postrúhaného ementálskeho syra, 40 gramov masla, 2 vajcia, soľ, mletý muškátový kvet, 20 gramov strúhanky, zelená petržlenová vňať

Do vychladnutého bešamelu pridáme žĺtky a postrúhaný syr, podľa chuti osolíme, okoreníme a dôkladne vymiešame. Potom pridáme uvarený karfiol rozobratý na ružičky, tuhý sneh ušľahaný z bielkov, posekanú zelenú petržlenovú vňať a všetko zľahka znovu premiešame. Takto upravenú zmes dáme do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej ohňovzdornej nádoby. Pokvapkáme roztopeným maslom a v rozohriatej rúre upečieme do zlatista. /cca 20-30 podľa typu rúry/. Ako prílohu si môžete dať šalát alebo zemiaky.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.