Regeneračné masky |
||
Autor(ka) : Martina Jeníková Dátum a čas : 16.11.2000 12:53 Kategória : Krása WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
Minule sme Vám priniesli 6 zásad správneho kúpeľa, dnes Vám prinášame pár tipov na regeneračné masky z ovocia, zeleniny a byliniek. | ||
Regeneračné masky Banánová maska Kúsok ošúpaného banánu roztlačíme vidličkou, nanesieme na tvár a necháme pôsobiť asi 15 minút. Potom umyjeme zeleným čajom, prevarenou vodou, ružovou vodou alebo inou z už známych prírodných pleťových vôd, o ktorých príprave sme vás informovali v minulej kapitole. Banánová maska 2 Kúsok ošúpaného banánu roztlačíme s pár kvapkami olivového oleja a tromi kvapkami citrónovej šťavy. Banánová maska 3 Kúsok ošúpaného banánu vyšľaháme s pár lyžicami minerálnej vody Evian a s malou lyžičkou medu. Banánová maska 4 Kúsok ošúpaného banána rozšľaháme s vaječným žĺtkom a s mletými orechmi. Jahodovo zemiaková maska Do roztlačených jahôd pridáme mlieko, roztlačené varené zemiaky a trochu vody, v korých sa varili. Masku necháme pôsobiť 20 minút a potom si dôkladne umyjeme pleť. Maska z droždia a mrkvy V mlieku rozdrobíme droždie a pridáme nadrobno nastrúhanú mrkvu pokvapkanú olivovým olejom. Mrkvu pridávame, až kým vznikne kašovitá hmota. Necháme pôsobiť 20 minút a potom umyjeme. Maska z droždia a žĺtka Čerstvé droždie rozotrieme s vaječným žĺtkom a olivovým olejom na kašu, ktorou si natrieme tvár. Necháme pôsobiť 20 minút a potom zmyjeme. Ak máte mastnú pleť namiesto žĺtka pridajte vyšľahaný bielok. Maska z droždia Malé balenie droždia rozdrobíme a zmiešame s lyžicou rastlinného oleja alebo mlieka. Vymiešame na jemnú zmes a na tvári necháme pôsobiť 20 minút. Osviežujúce masky z ovocia Dreň marhúľ, banánov, jahôd alebo rajčín zmiešame z vaječným bielkom v pomere 2 lyžice drene na 1 bielok a zahustíme čerstvo pomletou pšeničnou múkou./Najlepšie sa melie pšenica v mlynčeku na mak, môže sa však aj pomixovať v mixéri .“Skalní“ ju melú medzi dvoma kameňmi. Masku necháme pôsobiť 15 minút a potom umyjeme vlažnou vodou. Maska z ovocnej šťavy 1 lyžicu sušeného mlieka zmiešame s 1 lyžicou akejkoľvek ovocnej šťavy. Necháme účinkovať 20 minút. Zmývame prevarenou vodou. Maska z rajčín Rajčiny roztlačíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na tvár si dáme tenkú vrstvu suchej vaty a na ňu hrubú vrstvu vaty nasiaknutej touto dreňou. Necháme pôsobiť 15 minút a potom očistíme vlažnou vodou alebo čerstvo pripravenou pleťovou vodou.. Rumančeková protizápalová maska Rumanček / kamilky/ sparíme vriacou vodou, necháme ich 10 minút odstáť, tak aby vznikla kašovitá hmota. Zmes nanesieme na gázu a prikryjeme si ňou pleť na 20 minút. Šalátová maska Veľké listy šalátu namočíme do slnečnicového, olivového alebo iného rastlinného oleja, pokvapkáme citrónom a pritlačíme na pokožku. Celú masku prikryjeme vlhkým obkladom a po 25 minútach zmyjeme. Tvarohovo zeleninová maska 2 lyžice tvarohu rozmiešame s lyžicou medu a lyžicou šťavy z mrkvy alebo petržlenu. Výslednú hmotu nanesieme na krk a tvár a necháme pôsobiť 20 minút. Tvarohová maska 2 Tri lyžice tvarohu zmiešame s lyžicou ovsených vločiek a s lyžičkou sladkej smotany. Natrieme na tvár a necháme 20 minút pôsobiť. Zmývame bežným spôsobom. Tvarohová maska 3 Tvaroh zmiešame so strúhanými jablkami a medom. Touto maskou si na 20 minút natrieme tvár. Tvarohová maska 4 Pol šálky tvarohu vymiešame s troškou smotany a s vyšľahaným bielkom na hustú kašu, ktorú necháme pôsobiť na pokožke asi 20 minút. Maska z čerstvých uhoriek Z bielka vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého zamiešame 2 lyžice čerstvej jemne postrúhanej uhorky. Masu nanesieme na pokožku a necháme pôsobiť 20 minút. Vitamínová maska 1 vajce rozmixujeme, pridáme 3 väčšie jahody alebo 3 olúpané marhule, poprípade jedno olúpané jablko bez jadrovníka. Toto všetko šľaháme, až kým vznikne pena. Hmotu nanesieme na pleť a necháme pôsobiť 15 minút. Maska z ľubovníkového oleja 2 polievkové lyžice ľubovníkového oleja nakvapkáme do jedného žĺtka, pridáme trochu citrónovej šťavy a na jemoe rozmiešame. Hmotu používame ako zábal, ktorý udržuje elastickosť pleti. Pokračovanie nabudúce ... ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |