Americkí odborníci odporúčajú konzumovať olivový olej
Autor(ka) : Jana Konečná
Dátum a čas : 3.11.2004 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nenasýtené tuky, ktoré obsahuje olivový olej, dokážu znížiť riziko cievnych a srdcových ochorení, vyhlásili odborníci z Amerického úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA).

Nenasýtené tuky, ktoré obsahuje olivový olej, dokážu znížiť riziko cievnych a srdcových ochorení, vyhlásili odborníci z Amerického úradu pre kontrolu potravín a liečiv (FDA).
    
Pokiaľ sa nezvýši množstvo zvyčajne prijímaných denných kalórií a človek začne namiesto nasýtených tukov používať nenasýtené v olivovom oleji, je riziko koronárnych chorôb oveľa menšie, tvrdí FDA. Podľa Americkej kardiologickej spoločnosti boli v roku 2001 problémy s cievami a so srdcom príčinou jednej pätiny úmrtí v USA, čo je presne 502.189 prípadov.
    
Ďalších vyše 13 miliónov Američanov dostalo v ten istý rok infarkt, trpelo bolesťami v hrudnom koši a inými diagnózami spojenými s koronárnymi problémami. Vedecká spoločnosť odporúča okrem zníženia príjmu potravín s vysokým obsahom cholesterolu a nasýtených tukov aj redukciu príjmu sodíka. Na prevenciu kardiovaskulárnych ochorení odporúčajú vedci zjesť denne dve polievkové lyžice olivového oleja.

Copyright©2004 TASR



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.