Recept na dnes: Ostrý zajac
Autor(ka) : Mária Novická
Dátum a čas : 20.3.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



1 zajačí chrbát, 80g údenej slaniny, soľ, 0,1l červeného vína, muškátový oriešok, celá škorica, celé čierne korenie, 1 lyžica ríbezľového lekváru, 1 lyžica strúhaného chrenu, 80g masla na pečenie

Odblanený a dobre umytý zajačí chrbát popreťahujeme pokrájanou údenou slaninou, osolíme, obložíme maslom a za občasného polievania vlastnou šťavou upečieme v rúre. Do vína dáme kúsok muškátového orieška, kúsok celej škorice, niekoľko zrniek čierneho korenia, ríbezľový lekvár, postrúhaný chren a všetko ešte chvíľu povaríme. Upečeného zajaca pokrájame, upravíme na misu a polejeme precedenou vínovou omáčkou, do ktorej sme primiešali šťavu z pečeného mäsa. Omáčku podľa chuti dosolíme. Podávame s ryžou.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.