Gaultier v Prahe nadchol Jakubiskovcov aj Verešovú
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 16.2.2005 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Nezabudnuteľné. Aj takto by sa dala charakterizovať prehliadka haute couture svetoznámeho módneho návrhára Jeana-Paula Gaultiera, ktorá sa konala na Pražskom hrade.

Nezabudnuteľné. Aj takto by sa dala charakterizovať prehliadka haute couture svetoznámeho módneho návrhára Jeana-Paula Gaultiera, ktorá sa konala na Pražskom hrade.
    
Rôzne modely inšpirované Afrikou, muža v ružovom korzete či v sukni, tajomné svadobné šaty s korunkou v štýle indiánskej čelenky mohli vzhliadnuť hostia v historických priestoroch Španielskej sály.  Okrem retrospektívnej prehliadky haute couture tohto návrhára však medzi prvými videli aj časť najnovšej kolekcie inšpirovanej Afrikou, ktorú pred pár dňami uviedol Gaultier v Paríži. Každý z originálnych kúskov, predstavujúcich Gaultierovu fantáziu, zožal potlesk. Nemohli chýbať ani šaty s prúžkami či korzet so špicatou podprsenkou a la Madonna.
    
Prehliadku haute couture Jeana-Paula Gaultiera, ktorú po prvý raz v histórii Českej i Slovenskej republiky priviezla spoločnosť J&T, si nenechali ujsť viacerí podnikatelia, módni návrhári ani známi Slováci. Celá šou sa napríklad veľmi páčila režisérovi Jurajovi Jakubiskovi, ktorý prišiel s manželkou.
    
"Veľmi sa mi to páčilo, pretože som zistil, že móda môže byť aj humor. V tom dobrom slova zmysle. Bolo to veľmi inšpirujúce," povedal Jakubisko. Nadšená bola aj Andrea Verešová, ktorá si tentoraz prehliadku vychutnala nie ako predvádzajúca modelka, ale ako hosť. "Bolo to krásne, ale krátke," poznamenala s úsmevom slovenská Miss 1999, ktorú zaujalo na prehliadke viacero vecí, medzi inými aj svadobné šaty. "Je to pán umelec," poznamenala Andrea.
    
Prehliadka vyvrcholila niekoľkominútovým standing ovation pre prítomného Jeana-Paula Gaultiera, ktorý počas jeho Best of Show ukázal, ako dokáže zmiešať pohlavia, nápady a kultúru. Všetko pritom pretvára bez toho, aby čo len na chvíľu stratil zmysel pre haute couture.

Copyright©2004 TASR



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.