Recept na dnes: Záhradnícky moriak
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 15.3.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



1 moriak, soľ, šalvia, rozmarín, 80g masla, vývar, zemiaky, mrkva

Moriaka dobre očistíme, umyjeme a zvonku i znútra osolíme. Okoreníme ho lístkami šalvie a rozmarínom a necháme ho v chladničke najmenej 3 hodiny odležať. Potom ho dáme na vymastený pekáč, obložíme maslom a podlejeme vodou alebo vývarom. Vložíme do rúry a pomaly pečieme. Občas ho podlejeme vývarom a polievame ho vlastnou šťavou. Po pol hodine obložíme moriaka ošúpanými na štvrtky pokrájanými zemiakmi a a očistenou mrkvou.. Upečeného moriaka pokrájame na porcie, upravíme na misu, obložíme zemiakmi a mrkvou a polejeme precedenou šťavou.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.