Najkrajšie pláže sveta (PR)
Autor(ka) : Zuzana Konečná
Dátum a čas : 9.5.2005 00:00
Kategória : Cestovanie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Leto je pre väčšinu z nás spojené s cestovaním, slnkom, kúpaním v modrom mori a relaxovaním na pláži… Viete ktoré pláže patria medzi tie „naj“? Je ich určite veľa, my sa Vám pokúsime predstaviť a priblížiť aspoň tie najkrajšie z nich.

Leto je pre väčšinu z nás spojené s cestovaním, slnkom, kúpaním v modrom mori a relaxovaním na pláži… Viete ktoré pláže patria medzi tie „naj“? Je ich určite veľa, my sa Vám pokúsime predstaviť a priblížiť aspoň tie najkrajšie z nich.

Najskôr sa vyberieme na Kanárske ostrovy, z ktorých najkrajší je Fuerteventura, ostrov nekonečne dlhých pláží s bielym púštnym i tmavým vulkanickým pieskom a krištáľovo čistým morom. Jednou z najkrajších pláží tejto oblasti je 30 km dlhá Playa de Jandia so zlatistým pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Pestrú zábavu vám ponúkne moderné letovisko s nákupnými centrami, príjemnými reštauráciami a barmi. Nezabudnite si pribaliť opaľovacie krémy s vyšším UV faktorom a slnečné okuliare. Nevyhnutná je i ochrana vlasov – šatka, klobúk a špeciálne krémy na vlasy s UV filtrom, ktoré vlasy chránia, zabraňujú prílišnému vysúšaniu a zároveň im dodajú potrebnú výživu a hydratáciu.

Pre nás je prístupnejšia Dalmácia v Chorvátsku, ktorá je už roky tradičným cieľom slovenských návštevníkov. Jedno z najobľúbenejších letovísk leží blízko prístavu Ploče, kde je tiež najkrajšia pláž s plochými hladkými kamienkami a pozvoľným vstupom do mora – Dolnja Vala. Malebnú kulisu dokresľuje tyrkysové more lemované štíhlymi píniami. Na čo sa môžete tešiť? Okrem príjemného slnenia a vodných radovánok si v útulných pobrežných reštauráciách a krčmičkách dozaista vychutnáte špeciality z rýb a darov mora, skvelé tamojšie ustrice, alebo lahodné miestne vína. Bez obáv môžete vyraziť s kamarátkou do baru, alebo na
diskotéku, vážnejšie nebezpečenstvo ako ohnivé pohľady miestnych mužov vám v tomto nádhernom kúte sveta určite nehrozia.

Kto by nepoznal bájne Grécko s jeho početnými ostrovmi? Jedným z nich je i Kefalónia s nádhernými piesočnatými plážami a zálivmi lemujúcimi pobrežie s priezračne modrým morom. Najpôvabnejšiu plážou Kefalónie je široká pláž Mirtos z jemného bieleho piesku a kamienkov s krištáľovo čistým morom. Romantický obrázok dotvárajú skalnaté útesy, ktoré pláž obklopujú. Nenechajte si ujsť: tunajší spoločenský život – podľa vzoru Grékov si naplno vychutnávajte prechádzky po pláži, ochutnávku špecialít a výborných gréckych vín v malých tavernách, alebo posedenie v útulnom bare, najlepšie v príjemnej spoločnosti (Gréci sú veľmi priateľskí a radi sa zoznamujú, takže pozornosť mužov je zaručená, najmä ak ste blondínka!).

Trochu ďalej v severnej Afrike leží Egypt, krajina s tajuplnou a bohatou históriou, ktorá stála pri zrode ľudskej civilizácie. Najlepšie podmienky pre prázdninové pobyty ponúkajú letoviská pri Červenom mori, ako napríklad Hurghada. Pôvabná rybárska dedinka sa pred niekoľkými rokmi premenila na oblasť hotelov a penziónov, ktorú radi vyhľadávajú predovšetkým milovníci slnka, piesočných pláží, čistého mora a potápania. Červené more núka jedinečný podmorský svet obývaný tisíckami rôznych druhov živočíchov – hlavne koralmi. Informácia, ktorá sa môže hodiť: Je vám nepríjemné, že sa za vami miestni muži nielen otáčajú, ale tiež popiskujú, či inak na seba upozorňujú? Ak máte na sebe šortky a tričko s ramienkami, nečudujte sa. Vhodnejšie sú dlhé nohavice a sukňa, tričko s rukávmi, alebo košeľa – hlavne pri návšteve chrámov. Vodiť sa za ruku s partnerom je dovolené, ale bozkávanie a objímanie si radšej nechajte do súkromia hotelovej izby. Inak by ste mohli vzbudiť nevítané pohoršenie.

Napokon sa pozrime do exotickej Dominikánskej republiky, ktorú už Krištof Kolumbus označil za raj na zemi. Medzi najkrajšie pláže patria Punta Cana s luxusnými hotelmi, ktoré núkajú množstvo radovánok pre všetkých, ktorí si chcú užiť príjemnú dovolenku. Belostné pláže sú údajne najpôvabnejšie v celom Karibiku, atmosféru dokresľujú potopené lode medzi koralovými útesmi – spomienka na pirátov podobne ako miestny rum. Okrem kúpania a slniečka si môžete dopriať vodné lyžovania, plavby na plachetnici, ale tiež úžasné karibské koktaily, alebo vášnivý tanec v rytme merengy. Na čo sa treba pripraviť: Pokiaľ nechcete, aby si vás miestni muži plietli so ženou ľahších mravov, neopaľujte sa hore bez, nenoste v meste vyzývavé oblečenie (minisukne, šortky alebo priliehavé tričká) a pre vlastnú bezpečnosť necestujte sama taxíkom. Nenakupujte suveníry z ohrozených druhov – výrobky z koralov, mušlí, korytnačkoviny, krokodílej kože. Výlet by sa vám mohol pekne predražiť.

Veľká letná súťaž so Sunsilkom

Všetky tieto pláže patria medzi najkrajšie na svete. Teraz máte možnosť prežiť s niekým kto je Vám blízky nezabudnuteľnú dovolenku v Egypte. Stačí málo! Zúčastnite sa veľkej letnej súťaže so Sunsilkom a vyhrajte zájazd pre dve osoby do Egypta! Viac informácií nájdete na na www.sunsilk.sk a na letáčikoch v obchode.


 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.