Dlhodobý a komplexný program dentálnej hygieny už aj na Slovensku PR
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 25.5.2005 00:00
Kategória : Zdravie
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

O.K. – Orbit klub je komunikačný a vzdelávací program s celorepublikovou pôsobnosťou. Jeho hlavnou úlohou je upevňovať povedomie o dôležitosti komplexnej dentálnej hygieny u širokej verejnosti, ale aj odborníkov z radov stomatológov a dentálnych hygieničiek.

O.K. – Orbit klub je komunikačný a vzdelávací program s celorepublikovou pôsobnosťou. Jeho hlavnou úlohou je upevňovať povedomie o dôležitosti komplexnej dentálnej hygieny u širokej verejnosti, ale aj odborníkov z radov stomatológov a dentálnych hygieničiek.

Do 20. mája sa na Slovenku do projektu prihlásilo 489 stomatológov a 34 dentálnych hygieničiek. Kontinuálne pribúdajú stále noví členovia, prihlasovanie nie je časovo obmedzené. Súčasťou O.K. – Orbit klubu sú informačné webové stránky www.orbitklub.sk pre lekárov aj širokú verejnosť.

Cieľom projektu O.K. – Orbit klub je podporiť záujem pacientov o pravidelnú a každodennú ústnu hygienu, v spolupráci so stomatológmi poskytovať verejnosti informácie zaujímavým spôsobom priamo v ordinácii alebo čakárni. Starostlivosť o ústnu dutinu by mala byť komplexná a pozostávať z používania hlavných aj doplnkových prostriedkov dentálnej hygieny. „Všetci dobre vieme, že hlavným prostriedkom dentálnej hygieny je zubná kefka a zubná pasta. Málokto z nás si uvedomuje, že špeciálne žuvačky bez cukru sú účinným nástrojom dennej ústnej hygieny najmä počas dňa a po každom jedle, kedy nemáme možnosť si zuby vyčistiť. Pravidelným žuvaním špeciálnych žuvačiek bez cukru obmedzíte výskyt zubného kazu až o 40 %. Tá má svoj význam predovšetkým v doplnkovej starostlivosti o zuby počas dňa,“ povedal Radovan Stejskal, Project Manager spoločnosti Wrigley.
Na Slovensku v podstate neexistuje žiadny komplexný a dlhodobý program dentálnej hygieny. Aj to bol dôvod, prečo vznikol projekt O.K. – Orbit klub.

O.K. - Orbit klub prináša mnohé výhody.
Laická verejnosť sa môže prihlásiť prostredníctvom webovej stránky www.orbitklub.sk, ktorá prináša  zaujímavé informácie o dentálnej hygiene, novinkách na trhu, trendoch. Najnovšie sa pripravuje databáza zubných ordinácií a odborná poradňa so stomatológom.
Prihláseným členom z radov odborníkov poskytuje O.K. – Orbit klub informačné a propagačné materiály - objednávacie kartičky a edukatívne materiály pre pacientov do čakární, samolepky, plagáty, vzorky žuvačiek a navyše darčekový balíček dentálnych prostriedkov od spoločnosti Oralix, ktorá je partnerom tohto projektu.
Najaktívnejší lekári môžu získať zľavy na vzdelávacie semináre, balíčky dentálnych pomôcok a  farebne spracované edukatívne materiály.    
 
Podpora prevencie zubných ochorení u pacientov je jednou z najdôležitejších ciest k dentálnemu zdraviu a prozreteľnou investíciou do budúcnosti. Trendom dnešnej doby sú žuvačky bez cukru, ktoré znižujú riziko vzniku zubného kazu a osviežia dych. Žuvanie pomáha udržať pozornosť napríklad pri riadení motorového vozidla, štúdiu alebo inej duševnej práci.

Spoločnosť Wrigley, výrobca obľúbených žuvačiek a cukríkov Orbit, pravidelne pripravuje pre svojich spotrebiteľov novinky, ktoré sú dôležitým doplnkom pri starostlivosti o vaše zuby.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.