Dokonalá manželka: Upgrade muža
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 20.3.2001 02:00
Kategória : Dokonalá
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Skôr, ako sa pustíme do upgradovania nás, žien. Áno, aj toho sa na stránkach Lady dočkáte. Budeme ešte naposledy preberať neznesiteľné mužské vlastnosti. Som si vedomá toho, že u mužov, s ktorými ste sa v živote stretli, ste zrejme objavili množstvo ďalších variant a úplne nových, príšerných zlozvykov. Treba však priznať, že aj keď je to s opačným pohlavím ťažké, bez neho by to bolo zrejme ešte ťažšie. Tu sú teda posledné dva výpočty negatív tohto živočíšneho druhu a námety na ich riešenie. Potom už budeme upgradovať samy seba. Samozrejme kvôli tomu, aby sme sa tým nedokonalým stvoreniam viac páčili a lepšie s nimi dokázali vychádzať.

Vyvyšuje sa.
Váš partner sa po vstupe do spoločnosti začne tváriť ako páv. Vy cupkáte krok za ním a keď sa pristaví pri známych, neunúva sa predstaviť vás a tak robíte piate koleso od voza. On pritom žiari úsmevmi a šarmom, rozdáva fantastické rady a hovorí aj za vás. Druhá možnosť je, že vás predstaví. Občas vám udelí slovo, aby ste potvrdili jeho kvality. Poprípade pohrdlivo konštatuje „Á, moja maličká sa ozvala, Toto si vážne myslíš ?…“ Napokon vás po príchode domov podrobí zdrvujúcej kritike, že ste nemožná, nudná a spoločensky nepoužiteľná. Najlepšie by bolo, keby ste otvárali ústa len v posteli.
Na riešenie tohoto problému existujú opäť dve cesty.

Zázemie
Prvá z nich je, vybudovať si veľmi silné zázemie medzi vlastnými známymi. Mať množstvo kamarátok a záľub a svojho najdrahšieho do svojej spoločnosti vodiť iba občas. Je totiž viac ako isté, že sa vás bude snažiť zhadzovať aj tam. Dôležité je, aby bolo vaše sebavedomie v poriadku a aby ste mali vlastný „svet“, v ktorom ste jedinečná a dobrá. Je jedno, či začnete športovať, chodiť do dámskeho klubu, pestovať jógu, alebo sa prihlásite do kurzu strihov a šitia. Musíte mať aj inú spoločnosť, ako tú, v ktorej sa pohybujete s partnerom a nesmiete dopustiť, aby ste pendlovali iba medzi prácou a domácnosťou.

Boj
Druhá cesta je cesta priameho stretu. Cesta sebapresadzovania. Na to, aby ste sa ňou mohli vybrať, musíte byť veľmi silná, nesmiete sa báť, že o svojho partnera prídete /môže sa to stať/ a musíte byť v niečom naozaj dobrá. Určite už poznáte konverzačné témy, v ktorých sa váš najdrahší rád piple. Naštudujte si z danej oblasti čo najviac. Pri najbližšej príležitosti, len čo sa začne predvádzať, doplňte jeho rozprávanie množstvom dôležitých informácií a v niektorých detailoch podrobte jeho názor jemnej kritike, ak sa dá. Dôležité je, aby mala vaša reč pevný základ. Okrem toho po dokončení témy odveďte reč k niečomu, v čom sa výborne vyznáte. Ideálne je, ak je to téma blízka niekomu s diskutujúcich a cudzia vášmu partnerovi. Ak sa váš miláčik oddáva predvádzaniu a ponižovaniu iných preto, že je zakomplexovaný, zrejme sa váš vzťah pri tejto epizóde skončí. Ak je to však silný muž, ktorý vás valcuje kvôli svojmu príliš vysokému intelektu, pochopí situáciu a začne si vás viac vážiť. Dokonca to možno zájde tak ďaleko, že si od vás nechá aj poradiť. To je však už ďalšia kapitola

Je neuveriteľne tvrdohlavý.
Párkrát ste sa pristihli, že by ste toho chlapa, s ktorým zdieľate spoločnú posteľ, najradšej uškrtili? Nech poviete čokoľvek a akékoľvek sú vaše informácie presné, on má na vec svoj názor a podľa neho aj koná. Či ide o veľké veci, alebo o úplné maličkosti vždy chce o veciach rozhodnúť s právom veta. Tvrdohlavosť je vec, ktorá sa v chlapcoch pestuje od malička. Kým dievčatkám mamy vravia, že by mali byť milé a poslušné, chlapcom odporúčajú, aby boli silní a držali slovo. Potom tú silu, milí chlapci, skúšajú na komkoľvek, najradšej však na svojich partnerkách. S tvrdohlavcom treba jednať, ako s dieťaťom - v rukavičkách. V prvom rade nesmie zistiť, že sa ho chystáte do niečoho vmanévrovať. Preto nemá zmysel priamo mu povedať „nerob to a to“, alebo „rob to a to“. Treba začať psychologickú vojnu. Veci, ktoré sa vám na ňom nepáčia nepomenujete priamo napríklad: „Obliekaš sa úplne príšerne, to kvietkované sako je hrozné.“ Najsladším hlasom mu poviete „Bože, ten tvoj kamarát Fero mal také úžasné tmavé rifle s vypasovaným tričkom. Samozrejme to na ňom nebolo bohviečo, úplne ináč by to vyzeralo na mužovi s tvojou postavou…“ Takto, pomaly a po kvapkách, prostredníctvom reklamy, spravodajstva, priateľov a článkov v novinách, do neho budete pašovať svoje myšlienky a nároky. Ak vás netrafí šľak, nestratíte rokmi trpezlivosť, alebo nerezignujete, môže sa stať, že sa „sám!“ premení.

Sféra vplyvu
Ďalšia metóda dohovárania sa s tvrdohlavcom spočíva v tom, že si určíte sféry pôsobenia. O oblečení, bývaní, stravovaní, výchove detí, dovolenkách… budete rozhodovať vy. Veľké vesmírne akcie, styk s mimozemskými entitami, vplyv vašej domácnosti na životné prostredie, zarábanie peňazí… bude mať v kompetencii on. Problém nastane, keď bude treba rozhodnúť či má, alebo nemá ísť na pivo. Určite to zaradí do sféry mimozemských stykov. Vôbec sa s ním o tom nesporte.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.