Voňavé bravčové guľky
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 27.10.2000 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Názov nášho receptu hovorí sám za seba.


Potrebujeme:
500g jemne pomletého bravčového mäsa, 1 lyžica majoránky, 2 lyžice roztlačeného cesnaku, ¼ hrnčeka sójovej omáčky, ¾ hrnčeka olivového oleja, 1 červená paprička, zbavená semien a pokrájaná nadrobno, 1 lyžica postrúhaného zázvoru, 2 lyžice chrumkavého arašidového masla, 1 lyžica hnedého cukru, ½ hrnčeka smotany na šľahanie, 1 lyžica posekanej bazalky, hrsť strúhanky.

Postup:
Mleté mäso zmiešame s polovicou majoránky, polovicou cesnaku a polovicou sójovej omáčky a strúhanky. Vymiesime na hladkú zmes a vlhkými rukami vyformujeme do guliek veľkosti orecha. Guľky pražíme v horúcom oleji dozlatista cca 5 minút. Vyberieme ich a uložíme na teplé miesto. Olej z panvice vylejeme, panvicu vyutierame a dáme do nej 2 lyžice nového oleja. Zvyšok cesnaku opražíme so zázvorom a s paprikou 1 minútu, pridáme zvyšok majoránky, sójovej omáčky, arašidové maslo, cukor, smotanu na šľahanie. Premiešavame na stredne silnom ohni, kým omáčka nezhustne. Primiešame posekanú bazalku. Guľky prelejeme omáčkou a podávame so zemiakmi.

Dobrú chuť...


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.