Dánsky princ a princezná predstavili verejnosti svojho syna
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 20.10.2005 00:00
Kategória : Rodina
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Dánska princezná Mary s manželom, korunným princom Frederikom predstavili verejnosti svojho novonarodeného syna. Ten očividne nedbal na rozruch okolo, keď tvrdo spal v rukách mamy.

Dánska princezná Mary s manželom, korunným princom Frederikom predstavili verejnosti svojho novonarodeného syna. Ten očividne nedbal na rozruch okolo, keď tvrdo spal v rukách mamy.
    
Palác zakázal používanie bleskov pri fotografovaní odchodu princeznej z univerzitnej nemocnice v Kodani, ktorý naživo prenášala dánska televízia. "Slovami nemožno opísať, ako šťastne sa cítim," povedala Mary novinárom vo vestibule nemocnice, kde v sobotu priviedla syna na svet. "Bol to najkrajší deň môjho života," dodala s vyjadrením vďačnosti za všetky blahoželania a dary.
    
Po rozlúčke s personálom nemocnice hrdý otec odprevadil manželku k autu pred budovou, kde na nich čakal dav s dánskymi a austrálskymi vlajkami. Po starostlivom pripútaní syna v detskej sedačke Frederik sám odviezol rodinu na zámok Fredensborg pri Kodani.
    
Frederik (37) a Mary (33) odmietli prezradiť, aké meno dajú svojmu prvému synovi, ktorý je po otcovi druhý v poradí na dánsky trón. Očakáva sa však, že sa bude volať Christian v súlade so 446-ročnou tradíciou, podľa ktorej dostávali králi najdlhšie vládnucej panovníckej rodiny v Európe striedavo mená Christian a Frederik.
    
Princezná Mary, pôvodným menom Mary Donaldsonová, sa narodila na austrálskom ostrove Tasmánia a pracovala ako realitná agentka v Sydney. Práve tam sa počas olympijských hier v roku 2000 zoznámila s princom Frederikom, s ktorým mali svadbu o štyri roky neskôr.

Copyright©2005 TASR



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.