MÓDNA PREHLIADKA ORANGE FASHION PREDSTAVILA TRENDY NA PLESOVÚ SEZÓNU 2006
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 8.12.2005 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Výrazné kombinácie čiernej a bielej, prírodné odtiene a precízne krajčírske spracovanie modelov, ale aj klasika v materiáloch, strihoch a farbách, to sú trendy na nastávajúcu plesovú sezónu 2006. Svoje impozantné večerné róby a plesové inšpirácie mesiac pred tradičným otváracím Plesom v opere na druhom ročníku exkluzívnej módnej prehliadky Orange fashion predstavila trojica renomovaných slovenských a českých módnych návrhárov Alice Abraham, Fero Mikloško a Liběna Rochová.

Výrazné kombinácie čiernej a bielej, prírodné odtiene a precízne krajčírske spracovanie modelov, ale aj klasika v materiáloch, strihoch a farbách,  to sú trendy na nastávajúcu plesovú sezónu 2006. Svoje impozantné večerné róby a plesové inšpirácie mesiac pred tradičným otváracím Plesom v opere na druhom ročníku exkluzívnej módnej prehliadky Orange fashion predstavila trojica renomovaných slovenských a českých módnych návrhárov Alice Abraham, Fero Mikloško a Liběna Rochová.

Podľa českej návrhárky Alice Abraham, ktorá svoju kolekciu predstavila ako prvá, by žena mala byť zvodná, sexy a svojská. Tohtoročná plesová sezóna v jej značke sa bude niesť netradične v znamení klasiky, pokiaľ ide o materiály, strihy i farby. „Klasika sa odráža aj vo farbách, moja kolekcia nie je taká farebná, ako zvyčajne. Tentokrát dominuje čierna, biela a prírodné odtiene ako hnedá a šedá,“ uviedla Alice Abraham. Na Orange Fashion návrhárka predviedla veľké šaty s vlečkou a veľké sukne, pričom dôraz bol kladený na precízne krajčírske spracovanie modelov. Z materiálov dominoval hodváb, vo viacerých modeloch figurovala pravá hadia koža.

Modelky vo večerných šatách z dielne Mikloško Fashion predviedli kolekciu ťažkých večerných rób s vlečkou vo výraznej kombinácii čiernej a bielej farby, ktorá je určená najmä pre náročnejšie dámy. Pretože pohybovať sa v takýchto nádherných róbach je vskutku náročné, pre menej odvážne dámy navrhol ľahké, veľmi ženské vrstvené hodvábne farebné šaty doplnené korálkami a flitrami. A čo by podľa Fera Mikloška nemalo na plesoch chýbať? „Trendy sú štóly, ktoré oživia plesové šaty, napríklad kožušinové. Môžu byť aplikované priamo na šatách alebo ponechané voľne, v ruke. Správna dáma by nemala zabudnúť na vysoké rukavice siahajúce nad lakeť, ktoré sa hodia k šatám.“

Podľa módnej návrhárky Liběny Rochovej bude v nastávajúcej plesovej sezóne medzi farbami kraľovať čierna, či už ako farba základná alebo v kombinácii s bielou. Objavia sa, samozrejme, aj ďalšie farby, ako napríklad červená a fialová. Na Orange Fashion predstavila Liběna Rochová 14 modelov z inšpiratívnej kolekcie, ktorá vznikla pre Spolok rakúskych krajkárov. Základným materiálom všetkých šiat je teda krajka – doplnená napríklad šifónom či tylom. „Vytvorené modely musia vždy rešpektovať materiál a udávať víziu pre ďalšiu sezónu. Základnou inšpiráciou je pre mňa vždy látka a potom téma danej kolekcie,“ uviedla Liběna Rochová.

V úlohách modeliek na móle zažiarili aj temperamentné speváčky Ilona Csáková a Sisa Sklovská. Ilona predviedla extravagantný model Fera Mikloška - výrazné večerné šaty z tmavého materiálu s veľkými medenými ornamentami. Šatám Alice Abraham dodala ten správny lesk Sisa Sklovská. Obidve pridali k predvádzaným róbam aj pieseň zo svojho repertoáru. Veľkolepou módnou show sprevádzala pozvaných hostí moderátorka Jarmila Hargašová vo večerných šatách od Liběny Rochovej.

Ani jednému z predvádzaných modelov nechýbal nápad, originalita a elegancia. Orange Fashion tak určite priniesla prítomným dámam mnoho inšpirácií. Zábava po prehliadke pokračovala pri príjemných tónoch Bossa-Novy a Nu jazzu od formácie Saint Privat & DJ Waldeck, ktorú tvorí šarmantná francúzska speváčka Valérie Sajdik a jej partner, rakúsky hudobník Klaus Waldeck.

VI. ples v opere
Módna prehliadka Orange Fashion sa koná takmer presne mesiac pred otváracou udalosťou spoločenskej sezóny 2006 VI. plesom v opere, ktorý bude 7. januára v historických priestoroch Slovenského národného divadla. „Každý rok otvára ples v opere úderom na gong významná zahraničná hviezda. Sme poctení, že na blížiacom sa plese privítame ďalšiu speváčku svetového mena, Gabrielle. Verím, že jej pohodové piesne a čarokrásny hlas zabavia všetkých prítomných hostí,“ hovorí Andrea Cocherová, riaditeľka pre komunikáciu a značku spoločnosti Orange Slovensko, ktorá je hostiteľom plesu v opere. Medzi účinkujúcimi sa predstaví aj škótsky spevák Jimmy Somerville. Večerom bude sprevádzať Kamila Magálová. Režisérom plesu je choreograf Ján Ďurovčík a o architektonickú úprav priestorov sa postará architekt Miloš Pietor.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.