Zapečené mexické tortilly
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 17.3.2006 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Trúbu predhrejte na 190°C. Na panvici zahrejte olej, opražte na ňom cibuľku, papriky a pol chilli papričky. Na vyššom plameni za stáleho miešania smažte päť až osem minút, až papriky takmer zmäknú. Pridajte rajčiny a časť koriandru a asi dve minúty povarte.

Ingredencie:

    * 2 lyžice olivového oleja
    * 2 červené cibule, nakrájané na kocky
    * 3 rôznofarebné papriky, očistené a nakrájané na tenké pásiky
    * 1 chilli papričku
    * 220 g sterilizovaných olúpaných rajčín
    * 1 zväzok čerstvého nasekaného koriandru
    * 8 múčnych tortill
    * 200 g tvrdého syra typu čedar
    * 200 ml zakýsanej smotany
    * 200 g konzervovaných tmavých fazuli
    * soľ a korenie na dochutenie
    * prípadne zmes zelených lístkov k podávaniu


Príprava jedla:
1. Trúbu predhrejte na 190°C. Na panvici zahrejte olej, opražte na ňom cibuľku, papriky a pol chilli papričky. Na vyššom plameni za stáleho miešania smažte päť až osem minút, až papriky takmer zmäknú. Pridajte rajčiny a časť koriandru a asi dve minúty povarte.

2. Tortilly rozložte na pracovnej ploche a pripravte si plytkú zapekaciu nádobu. Tretinu syra nakrájajte na kocky, zbytok nastrúhajte a zmiešajte so zakýsanou smotanou, zbytkom chilli papričky a koriandrom. Fazuľu aj s nálevom krátko premixujte na hrubšiu zmes a dochuťte. Na každú tortillu naneste časť paprikovej a fazuľovej zmesi a potom kocky syra. Pevne zarolujte ako palacinky a poukladajte vedľa sebe do zapekacej misky švom dole. Natrite tortilly zakýsanou smotanou a posypte syrom.

3. Vložte do predhriatej trúby a zapekajte ­25–30 minút, až je všetko zlatisté a omáčka pekne buble. Tortilly pred podávaním prekrojte napoly.

Jedlo môžete pripraviť až do bodu 2 a potom zmraziť aj na dva mesiace. Potom ho rozmrazte a 35–40 minút zapekajte.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.