Cukríky „Berries“ so želatínou z morských rias – novinka na trhu
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 30.3.2006 00:00
Kategória : Výživa
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Spoločnosť HARIBO SR predstavuje ďalšiu zo svojich noviniek – cukríky „Berries“ s príchuťou šťavnatých plodov malín a černíc. Výnimočnosť cukríkov spočíva v kombinácii dvoch druhov želatíny – bravčovej želatíny a želatíny rastlinného pôvodu. Tá je vyrábaná z morských rias a známa pod názvom Agar Agar. „Berries“ sú preto vhodné nie len pre milovníkov ovocného želé, ale aj pre vyznávačov zdravej stravy.

Spoločnosť HARIBO SR predstavuje ďalšiu zo svojich noviniek – cukríky „Berries“ s príchuťou šťavnatých plodov malín a černíc. Výnimočnosť cukríkov spočíva v kombinácii dvoch druhov želatíny – bravčovej želatíny a želatíny rastlinného pôvodu. Tá je vyrábaná z morských rias a známa pod názvom Agar Agar. „Berries“ sú preto vhodné nie len pre milovníkov ovocného želé, ale aj pre vyznávačov zdravej stravy.

„Mäkké želé s príchuťou malín a černíc je obohatené želatínovým prípravkom Agar Agar, získaným z rôznych druhov morských rias. Morské riasy sú jedným z najcennejších zdrojov vlákniny, organického jódu a minerálov (horčík, vápnik, železo, fluor), ktoré človek získava priamo z prírody. Výživné morské riasy, či už čerstvé alebo sušené, pôsobia blahodárne na zdravie človeka a jeho trávenie. Zároveň majú veľmi nízku kalorickú hodnotu. Obsahujú naviac vysoké percento telu prospešných proteínov,“ hovorí obchodný a marketingový riaditeľ spoločnosti HARIBO Aleš Koláček. „Nové cukríky „Berries“ tak vďaka svojmu spojeniu kvalitnej bravčovej želatíny s čisto prírodnou želatínou z morských rias predstavujú lákavú variantu cukroviniek z oblasti zdravej výživy a moderného životného štýlu,“ dodáva pán Koláček.

Želatína poskytuje štyri aminokyseliny potrebné pre tvorbu kolagénu. Pokiaľ je množstvo týchto aminokyselín v organizme dostačujúce, kolagén sa dobre obnovuje a tým zabezpečuje dobrý stav kože, vlasov, kĺbnych chrupaviek, šliach, všetkých väzivových tkanív a ciev. Nakoľko je však v našom jedálničku zdrojov kolagénnych aminokyselín málo, vyplatí sa hľadať ich ďalšie zdroje v rôznych potravinách a náš jedálniček tak nimi dopĺňať. Kolagén je nevyhnutný predovšetkým v detstve a dospievaní na tvorbu kostí, pretože vytvára sieť pre ukladanie vápnika. V dospelosti chráni naše kĺby pred artrózou.
Netradičné mäkké želé v tvare lesného ovocia je obalené vo farebných cukríkových guličkách. Tie dodávajú týmto cukríkom sladkú chuť a vôňu šťavnatých malín a černíc.

V obchodnej sieti sú v predaji v balení 100 g za MOC 25,20 SKK a 200 g za MOC 52,- SKK.                                              

Zahryznite sa do zdravia!



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.