Recept na dnes: Morské filé vo vínovom cestíčku
Autor(ka) : Martina Jeníková
Dátum a čas : 29.6.2001 03:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



600 gramov morského filé, soľ, jedno vajce, 5 centilitrov bieleho vína, lyžička oleja do cestíčka, 50 gramov hrubej múky, 130 g oleja na vyprážanie, citrón, zelená petržlenová vňať

Nerozmrazené morské filé pokrájame ne porcie /na jednu porciu dva kusy/ a osolíme. Z vajca, vína, múky a zo soli vymiešame hustejšie cestíčko, v ktorom namáčame porcie ryby a hneď vyprážame z oboch strán na rozpálenom oleji do zlatova. Vyprážané rybie filé podávame okamžite ozdobené kolieskom citróna a lístkom petržlenu. Ako prílohu podávame čerstvé zemiaky a vínovú omáčku /hustý bešamel, do ktorého sme namiesto mlieka dali víno, kvapku šľahačky, jednu lyžicu cukru a trochu soli a štipku bieleho korenia./


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.