Recept na dnes: Nepravý kebab |
||
Autor(ka) : Kristína Farkašová Dátum a čas : 29.3.2001 03:00 Kategória : Recepty WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ... |
||
500g baraniny alebo vykostených kuracích stehien, 2 stredne veľké cibule, 2 lyžičky strúhanky, 1 lyžička garam masaly, 50g koriandru / môže byť mäta pieporná/, strúčik cesnaku, soľ, 1 polievková lyžica pokrájanej zelenej papriky, 1 polievková lyžica citrónovej šťavy, petržlenová vňať Dva až trikrát zomelieme mäso s cibuľou, cesnakom, strúhankou, soľou, garam masalou, zelenou paprikou a koriandrom. Pridáme šťavu z citróna a zmes vytvarujeme do guličiek s priemerom asi 4 cm. Guľky napichujeme jednu za druhou na ihlu a potom ich postláčame okolo nej, až nám z toho vznikne akoby malá klobáska. Tieto klobásky pečieme na pekáči alebo na grile dovtedy, kým sa nebudú dať voľne stiahnuť z ihly. Podávame s nakrájanou kapustou, dresingom a chlebom. ©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené. |