Zemiaky na víne
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 30.8.2006 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Aj také „obyčajné“ zemiaky sa môžu pripravovať kráľovským spôsobom. V tomto období sú dobrým tipom na rýchlu večeru.

Aj také „obyčajné“ zemiaky sa môžu pripravovať kráľovským spôsobom. V tomto období sú dobrým tipom na rýchlu večeru.

Prísady:
· 750 g menších nových zemiakov
· 4 lyžice bieleho vína
· 2 lyžice olivového oleja
· cibuľka
· nasekaná petržlenová vňať

Príprava:
Zemiaky umyjeme, varíme v osolenej vode aj so šupkou do mäkka (15 minút). Scedíme a dáme späť do hrnca. Vidličkou zemiaky jemne popicháme. Pridáme víno a prudšie varíme 2-3 minúty, tým zemiaky nasajú arómu vína. Odstavíme a pridáme olej, nakrájanú cibuľku a petržlenovú vňať.

Zemiaky sa môžu podávať ako samostatný chod so zeleninou alebo aj ako príloha.  

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.