Ryba na póre
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 6.9.2006 08:22
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Ryby umyte pod tečúcou vodou a potom osušte. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou, posoľte a okoreňte. Nasekanú petržlenovú vňať vložte do vnútra ryby. Očistený a umytý pór pokrájajte na prúžky. Hrniec naplňte vodou a pridajte pór, varte 1 minútu, potom prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.

Prísady:
1 kg morskej ryby
 800g póru
 zväzok čerstvej petržlenovej vňate
30 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany
šťava z 1 citrónu
maslo na vymastenie plechu
soľ, biele korenie

Príprava:
Ryby umyte pod tečúcou vodou a potom osušte. Pokvapkajte ich citrónovou šťavou, posoľte a okoreňte. Nasekanú petržlenovú vňať vložte do vnútra ryby. Očistený a umytý pór pokrájajte na prúžky. Hrniec naplňte vodou a pridajte pór, varte 1 minútu, potom prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.

Rúru predhrejte na 220° C. Plech vymažte maslom, rozložte naň pór, osoľte a okoreňte. Pridajte víno a smotanu a uložte ryby. Plech zakryte alobalom a pečte pol hodiny. Ideálnou prílohou je zeleninový šalát.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.