Muži a vzhľad
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 19.9.2006 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Aj keď niektorí muži na to vôbec nevyzerajú, často mávajú citlivú pleť, používajú kondicionéry na vlasy, skúmajú svoj vzhľad v zrkadle a zaujímajú sa o najnovšie trendy v oblasti módy.

Aj keď niektorí muži na to vôbec nevyzerajú, často mávajú citlivú pleť, používajú kondicionéry na vlasy, skúmajú svoj vzhľad v zrkadle a zaujímajú sa o najnovšie trendy v oblasti módy.

Pravdou je aj fakt, že v posledných rokoch sa stále viac rozširujú oddelenia pre mužov v drogériách či parfumériách a kozmetické salóny ponúkajú aj služby, zamerané čisto na mužov. Doba, keď boli úvahy o tom, ako si udržať mladistvú pleť, čisto ženskou záležitosťou, je už nenávratne preč. Dnes sa aj mužská časť populácie zaujíma o to, ako vylepšiť svoj vzhľad a pojmy ako plastický zákrok či čistenie pleti už pre nich nie sú „španielskou dedinou.“

Odborníci z oblastí, ktoré sú zamerané na vzhľad a jeho vylepšovanie, potvrdzujú tieto slová. Lekári z korektívnej dermatológie, ale i plastickej chirurgie v sanatóriu Pro Sanus svorne tvrdia, že muži vôbec nie sú výnimkou medzi pacientmi, ktorí majú záujem o skrášlenie svojho vzhľadu. Muži často tak ako ženy využívajú čistenie pleti, korekcie vrások na tvári, a zaujímajú sa o omladenie pleti. V oblasti krásy pre nich vo všeobecnosti platí to, čo pre ženy – nájsť recept na to, ako vyzerať mladšie. MUDr. Pavlína Valková, korektívny dermatológ zo sanatória Pro Sanus, ktorá stála pri zrode Ústavu lekárskej kozmetiky v Bratislave hovorí: „Teraz je tendencia hľadať neinvazívne metódy v korektívnej dermatológii. Medzi obľúbené metódy patrí napríklad odstraňovanie vrások novou, nechirurgickou neinvazívnou metódou pomocou špeciálnych masiek či prístrojov. Slúžia predovšetkým na rejuvenizáciu pleti.“
Lekári v Pro Sanus majú široký sortiment kvalitných „skrášľovacích“ prístrojov, ktoré vychádzajú predovšetkým z potrieb pacientov. Patrí medzi ne napríklad novinka na slovenskom trhu prístroj Acthyderm, ktorý pomocou elektroporačných impulzov umožňuje aplikáciu prípravkov, ktoré podporujú revitalizáciu pleti, do hlbších vrstiev kože, čoho výsledkom je omladenie pleti.

Veľmi pozitívne je aj to, že v Pro Sanus sledujú najnovšie trendy v týchto oblastiach. Ako hovorí MUDr. Mária Karovičová, plastický chirurg zo sanatória Pro Sanus:  „V súčasnej dobe v plastickej chirurgii patrí medzi najmodernejšie metódy lipofiling, aptos a recell, ktoré pre našich pacientov ponúkame aj my.“ Len pred nedávnom prišla na Slovensko metóda vyhladzovania vrások, ktorá je už dávno obľúbená v krajinách na západ od nás. Je to používanie špeciálnych nití na vyrovnávanie vrások tzv. APTOS bez skalpela, ktoré sa zavádzajú pod kožu okolo očí, ale aj v iných oblastiach tváre na vyhladenie pleti, pričom sa záujemca vyhne chirurgickému skalpelu a dosiahne vynikajúci efekt. Medzi najnovšie metódy patrí tzv. lipofiling, ktorý využíva odobratie vlastného tuku, jeho spracovanie a aplikovanie do naplánovaných oblastí. Táto metóda je určená na zväčšovanie pier, korekciu vrások, vypĺňanie nerovností a pod. Pre tých, ktorí majú problémy s pigmentáciou pleti, je určená novinka Recell, ktorá funguje na princípe, že sa vlastné bunky „zmenia“ na sprej, ktorý potom slúži na korekciu neželaných pigmentových škvŕn na tvári či tele.

Ale muži ochotne využívajú aj masáže tváre a dekoltu, ktoré vykonávajú sestričky na korektívnej dermatológii v Pro Sanuse, a to klasické, lymfodrenážne, peelingové či akupresúrne podľa techniky orientálnej masáže Shiatsu. Možností je teda viac než dosť, stačí si vybrať podľa potreby. Dnes totiž určite platí, že mnohé funkcie, ktoré muži zastávajú, si priam vyžadujú, aby sa o svoj vzhľad zaujímali a vyzerali nielen čisto, ale aj reprezentatívne, v súlade s módnym trendom a šarmantne.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.