Recept na dnes: Kapor Ottko
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 21.3.2001 02:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...



120g očisteného kapra, soľ, mleté čierne korenie, 60g strúhanky, 120g tvrdého syra, 120g masla, 0,4l bieleho vína, 0,3l kyslej smotany a 0,2l sladkej smotany

Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme obrúskom a vyrežeme chrbtovú kosť. Mäso osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, vložíme do maslom vymastenej ohňovzdornej misy a pridáme aj ikry z kapra. Posypeme strúhankou, nastrúhaným syrom a obložíme kúskami masla. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Zapečeného kapra zalejeme vínom a upečieme. Upečeného polejeme smotanou, ešte na chvíľu vložíme do rúry a podávame s opekanými zemiakmi.


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.