Čas pomáhať imunitnému systému
Autor(ka) : Mária Juritková
Dátum a čas : 15.1.2007 00:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Opäť je tu čas, kedy chladné dni pripravujú skúšku odolnosti nášmu imunitnému systému. Aj napriek tomu, že chrípkové obdobie sa neustále opakuje, nie sme celkom dôslední, a svojmu organizmu nepomáhame dostatočne.

Opäť je tu čas, kedy chladné dni pripravujú skúšku odolnosti nášmu imunitnému systému. Aj napriek tomu, že chrípkové obdobie sa neustále opakuje, nie sme celkom dôslední, a svojmu organizmu nepomáhame dostatočne.

V zime naša životospráva väčšinou nie je ukážková. Prijímame menej vitamínov, pretože nemáme k dispozícii čerstvé ovocie či zeleninu, nedostatok svetla a slnka sa podpisuje pod našu únavu, vo vzduchu je oveľa väčší výskyt baktérií a vírusov z organizmov chorých ľudí. Aj v takomto období si však môžeme pomôcť, a to napríklad prísunom enzýmov zvonka. Proteolytické enzýmy zabezpečujú rovnováhu nášho imunitného systému. Naše telo enzýmy produkuje, ale ak je z predošlého obdobia imunita oslabená alebo pretrváva, je vyššia pravdepodobnosť, že nám vyprodukované enzýmy nepostačia, a aj tak ochorieme.

Veľký význam enzýmov pre náš organizmus je známy už po stáročia. Ich systémové pôsobenie, ktoré je pre náš organizmus zvlášť dôležité, pretože napomáha cielene pôsobiť pri mnohých našich ťažkostiach, však bolo objavené asi pred polstoročím. Zaslúžil sa o to prof. Max Wolf z USA, ktorý bol zakladateľom tzv. systémovej enzymoterapie, ktorej podstatou je využívanie enzýmov živočíšneho i rastlinného pôvodu pre liečebné účely.

Obľúbeným prípravkom systémovej enzymoterapie je Wobenzym. Je cielenou kombináciou rastlinných enzýmov (bromelain z ananásu a papain z papáje), živočíšnych enzýmov (trypsín a chymotrypsín) a výťažku rutínu z pagodového stromu. Toto presne vyvážené zloženie účinne optimalizuje priebeh zápalového procesu v organizme a zabezpečuje, aby čo najskôr nastúpila fáza regenerácie postihnutého tkaniva. Proteolytické enzýmy v preparáte Wobenzym pri zápaloch zmierňujú opuch sliznice, zlepšujú transport hlienu z dýchacích ciest a účinne posilňujú imunitný systém. Pri súčasnom podávaní s antibiotikami zvyšujú ich koncentráciu v krvi, zabezpečujú ich prenikanie aj na ťažko prístupné postihnuté miesta (ako sú napríklad prínosné dutiny), a tak podporujú ich účinok.

Klinické výskumy dokázali, že zabraňujú tiež recidívam respiračných ochorení. Pri všetkých týchto priaznivých účinkoch má tento prípravok navyše minimálne alebo žiadne vedľajšie účinky a je dobre znášaný deťmi aj alergikmi. Wobenzym obmedzuje tiež vznik autoimunitných ochorení, ktoré vznikajú pri nesprávnej funkcii imunitného systému.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.