Treska so zemiakmi
Autor(ka) : Natália Križova
Dátum a čas : 25.9.2000 16:09
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Zaujímavý a nápaditý recept na prípravu ryby.


Potrebujeme:
600g tresky, soľ, 400ml horúceho mlieka, 750g v šupe uvarených zemiakov, 100ml olivového oleja, 100g cibule, 60g mrkvy, 60g zelera, 3 strúčiky cesnaku, 60g masla, mleté biele korenie, petržlenová vňať, 12 čiernych olív, dve natvrdo uvarené vajíčka(na ozdobu)

Postup:
Tresku očistíme, osolíme, odstránime kosti a nakrájame na menšie kúsky. Prelejeme ich mliekom a necháme 1 hodinu odležať. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme cesnak a potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Chvíľu opekáme. Na zvyšnom oleji opečieme 3 zemiaky. Nákypovú formu potrieme maslom. Na spodok najprv poukladáme vedľa seba plátky zemiakov. Na ne dáme rybie mäso a opečenú zeleninu. Ako poslednú vrstvu naukladáme opečené zemiaky. V rúre zapekáme 30 minút pri 200 stupňoch. Pred podávaním ozdobíme olivami, kolieskami uvarených vajíčok a posypeme petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť ...


©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.