Stredomorské paradajky s tuniakom Rio Mare
Autor(ka) : Kristína Farkašová
Dátum a čas : 12.7.2007 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Paradajky zrežeme, osolíme a otočíme ich hornou stranou nadol, aby sa odvodnili. Odstránime z nich semienka s dužinou. Dužinu nakrájame na kocky. Odkrojíme kôrku z krajca chleba, rozotrieme na ňom cesnak, potom opečieme a nakrájame na kocky. Na kocky nakrájame aj papriku, syr a posekáme roketu. Odkvapkaného tuniaka zmiešame v mise spolu s nakrájanými paradajkami, paprikou, olivami, kaparmi, roketou a opečeným chlebom. Dochutíme extra panenským olivovým olejom, vínnym octom, soľou a čiernym mletým korením a dobre premiešame. Touto zmesou naplníme paradajky, necháme ich vychladnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme listami rokety.

Kalórie na 1 porciu: 295
Ingrediencie pre 4 porcie:

4 veľké paradajky
12 čiernych olív na grécky spôsob
2 x 160g tuniaka RIO MARE v olivovom oleji
 ½ červenej papriky
 ½ žltej papriky
 80g syra Feta,
1 zväzok rokety
 30 g kapár
1 krajec chleba
 1 strúčik cesnaku
 1 PL vínneho octu
 1 PL extra panenského olivového oleja
 soľ, čierne mleté korenie

Paradajky zrežeme, osolíme a otočíme ich hornou stranou nadol, aby sa odvodnili. Odstránime z nich semienka s dužinou. Dužinu nakrájame na kocky. Odkrojíme kôrku z krajca chleba, rozotrieme na ňom cesnak, potom opečieme a nakrájame na kocky. Na kocky nakrájame aj papriku, syr a posekáme roketu. Odkvapkaného tuniaka zmiešame v mise spolu s nakrájanými paradajkami, paprikou, olivami, kaparmi, roketou a opečeným chlebom. Dochutíme extra panenským olivovým olejom, vínnym octom, soľou a čiernym mletým korením a dobre premiešame. Touto zmesou naplníme paradajky, necháme ich vychladnúť v chladničke. Pred podávaním ozdobíme listami rokety.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.