TEXTILNÉ VLÁKNO LYCRA® OPÄŤ LEPŠIE!
Autor(ka) : Monika Mičúchová
Dátum a čas : 1.10.2007 16:00
Kategória : Móda
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na prehliadke Lyon Mode City predstaví spoločnosť INVISTATM štyri rôzne vylepšenia populárneho vlákna LYCRA®

Na prehliadke Lyon Mode City predstaví spoločnosť INVISTATM štyri rôzne vylepšenia populárneho vlákna LYCRA® 

Vlákno LYCRA® dnes tvorí prímes takmer všetkých odevov od spodnej bielizne, plaviek až po konfekciu. Populárne je predovšetkým vďaka tomu, že nielen udržuje tvar odevov, ale umožňuje aj pohodlnejší a príjemnejší pohyb. Výrobca vlákien – spoločnosť INVISTA – však stále prichádza s jeho inováciami. V Lyone plánuje predstaviť ďalšie štyri novinky vo vývoji vlákna LYCRA®.

LYCRA® Xtra Fine –  je dnes najluxusnejší variant vlákna. Využíva súčasný záujem o ľahké a jemné látky a svojim nositeľom dáva vďaka špeciálnym prísadám pocit „druhej kože“. Preto sa najviac hodí na odevy, ktoré sa nosia priamo na tele a skvelo k nemu priľnú. Vlákno LYCRA® Xtra Fine je perfektne prispôsobivé a je možné ho využiť ako prímes do veľmi širokého spektra materiálov včítane tých z bioproduktov, ako je bavlna, bambus, juta, konope alebo sója.

Vlákno LYCRA® spaFXTM je určené zákazníkom, ktorí sú stále vo víre svojho pracovného života a majú málo času na odpočinok. LYCRA® spaFXTM s prírodnými ingredienciami látku rovnomerne zjemňuje a revitalizuje, takže kedykoľvek sa telo nositeľa či nositeľky pohne, dajú sa do pohybu aj mikročastice, ktoré umožňujú splynutie pohybu ľudského tela a pohybu látky. Vlákno sa vyrába aj v špeciálnych kolekciách – Natural Collection je obohatená vláknom Aloe Vera, vitamínom E alebo morskými riasami. Aromatherapy Collection obsahuje okrem Aloe Vera taktiež vôňu levandule, vanilky alebo čerstvého vzduchu pre relaxáciu a odpočinutie. Taktiež obsahuje vitamín E s mätou či chladivosťou horského ľadovca, ktorých vôňa zostáva v látke až do 35 vyprania.

Prieskum spoločnosti INVISTA zistil zvyšujúci sa záujem zákazníkov o vzdušné oblečenie, ktoré svojim nositeľom okrem pohodlia prináša aj chladivý a suchý pocit na tele. To všetko ponúka vlákno LYCRA® freshFXTM s mikročasticami, ktoré sa postupne uvoľňujú a spoločne s prídavkom Aloe Vera zaisťujú ochladzovanie kože. Mikročastice obsahujú rôzne vône – od ženskej St Lucia po mužskú Antigua až po unisexovú Barbados.

Vlákno New Black Xtra Life LYCRA®, odolné voči chlóru a UV žiareniu, nájde najväčšie využitie u farebných látok. Jeho vývoj v roku 2005 bol vyvolaný širokým dopytom zákazníkov – predovšetkým tých, ktorí sa plávaniu venujú intenzívne. Vďaka špeciálnej prímesi New Black Xtra Life LYCRA® nestrácajú plavky ani pri pravidelnom plávaní v chlórovej vode farbu a dlhšie tak vydržia.

Novinky spoločnosti INVISTA okomentoval Alessandro Pinna, riaditeľ marketingu divízie plaviek a spodnej bielizne pre Európu: „Sme radi, že inovácia vo vláknach LYCRA® môžeme predstaviť práve na prestížnej prehliadke Lyon Mode City. Predstavované novinky potvrdzujú našu vedúcu pozíciu na trhu plaviek a spodnej bielizne. Sú dôkazom toho, že neprestávame reagovať na meniace sa potreby našich zákazníkov.“

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.