Polievka z červenej šošovice
Autor(ka) : Miriam Kuhlová
Dátum a čas : 28.2.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Šošovica bola známa už v starovekom Egypte. Je to zásoba rastlinných bielkovín, vitamínov B, lecitínu, fosforu, horčíku a vápnika. Červená šošovica patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám, takže pri nej nehrozí plynatosť. Je výbornou alternatívou práve v tomto období, keď je nedostatok čerstvej zeleniny.

Šošovica bola známa už v starovekom Egypte. Je to zásoba rastlinných bielkovín, vitamínov B, lecitínu, fosforu, horčíku a vápnika. Červená šošovica patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám, takže pri nej nehrozí plynatosť. Je výbornou alternatívou práve v tomto období, keď je nedostatok čerstvej zeleniny.

Ingrediencie:

- 3 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa nakrájaná na drobno
- 200 gramov červenej šošovice
- 1 liter vody
- citrónová šťava
- soľ
- koriander, karí

Príprava:

Na oleji osmažte cibuľu, pridajte šošovicu, ktorú ste pred tým prebrali a umyli. Chvíľu popražte a pridajte vodu. Po približne 20 minútach šošovica zmäkne. Pridajte trochu soli, koriandra a karí. Dochuťte citrónovou šťavou. Ak máte pocit, že vám niečo chýba, skúste do polievkovej misky pridať pár kociek tvrdého syra.


 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.