Ako pripraviť bulgurový pilaf
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 6.3.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Bulgur je produkt z celozrnnej pšenice, ktorá bola očistená, predvarená, usušená a pomletá. Výsledkom je výživná alternatíva prílohy alebo samostatného chodu s orechovou chuťou. Výhodou je minimálny čas potrebný na prípravu a vysoká výživná hodnota, ktorá prevyšuje ryžu a používa sa ako jej náhrada. Keď by sme porovnávali bulgur a ryžu natural, majú približne rovnaký obsah proteínov, vápnika a sodíka. Bulgur však obsahuje menej kalórií ale takmer dvojnásobok vlákniny a štvornásobok vitamínu B.

Bulgur je produkt z celozrnnej pšenice, ktorá bola očistená, predvarená, usušená a pomletá. Výsledkom je výživná alternatíva prílohy alebo samostatného chodu s orechovou chuťou. Výhodou je minimálny čas potrebný na prípravu a vysoká výživná hodnota, ktorá prevyšuje ryžu a používa sa ako jej náhrada. Keď by sme porovnávali bulgur a ryžu natural, majú približne rovnaký obsah proteínov, vápnika a sodíka. Bulgur však obsahuje menej kalórií ale takmer dvojnásobok vlákniny a štvornásobok vitamínu B. 

Počas procesu mletia vznikajú tri druhy- jemný, polohrubý a hrubý. Keďže bulgur je už predpripravený, stačí ho, najmä druhy zomleté najemno, na pár minút namočiť. Môže sa však aj variť. Populárny je najmä v oblasti Stredného východu, kde sa z neho pripravuje pilaf.


Ingrediencie:

2 poháre bulguru
1 veľká cibuľa
Pár strúčikov cesnaku
1 postrúhaná mrkva
Pol konzervy hrášku
3 poháre vody
3 paradajky
2 lyžice oleja, soľ

Postup:
Olej rozohrejte a pridajte cibuľu s cesnakom, pražte do zlatista. Pridajte mrkvu a hrášok, soľ. Nasypte bulgur, zalejte vodou a nechajte 5 minút vrieť. Nechajte 10-15 minút postáť. Podávajte teplé s nakrájanými paradajkami.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.