Veľkonočný čerešňový koláč
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 11.3.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Potrebujeme: 150 g mletých mandlí, 150 g Flory, 120 g práškového cukru, 250 g celozrnnej múky


Ingrediencie:

150  g  mleté mandle
150  g  Flora
120  g  práškový cukor
2  ks vajcia
250  g  celozrnná múka
  prášok do pečiva
1,5  dcl  mlieko
300  g  odkôstkované čerešne


Poleva:
1/4  l  Rama Cremefine na šľahanie
1 ks stužovač na šľahačku
1 šálka posekané odkôstkované višne
1 PL čerešňový likér
 
Mandle opražíme na sucho, aby sa uvoľnila aróma. Floru vyšľaháme s cukrom, pridáme vajcia,  múku premiešanú s práškom do pečiva, mlieko a opražené mandle. Vypracujeme cesto a nakoniec primiešame odkôstkované čerešne.
Rúru predhrejeme na 180°C. Tortovú formu vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme do nej cesto a pečieme asi 60 minút, do zlatista. Upečené vyberieme z formy a necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto nalejeme pripravenú  šľahačkovú polevu, ktorú sme si pripravili vyšľahaním Ramy Cremefine a stužovača, s primiešaním posekaných višní a čerešňového likéru. Necháme odstáť v chlade 2 – 3 hodiny.  Môžeme podávať s prizdobením lístkov čerstvej mäty.

(Recept pre 8 - osôb)

 

 

 

 

Zdroj: www.florastranky.sk



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.