Marocké kuracie prsia na kuskuse
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 25.4.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Kuracie prsia sú obľúbenou víkendovou bleskovkou s ktorej sa dajú pripraviť aj lákavé exotické pokrmy. Stačí trocha korenia alebo nezvyčajná príloha- napríklad kuskus.

Kuracie prsia sú obľúbenou víkendovou bleskovkou z ktorej sa dajú pripraviť aj lákavé exotické pokrmy. Stačí trocha korenia alebo nezvyčajná príloha- napríklad kuskus.

Prísady:

600 g kuracích pŕs nakrájaných na plátky
300 g kuskusu
3 lyžice olivového oleja
Kocka hydinového bujónu
2 lyžice marhuľového džemu
100 g mrazených zelených fazuľkových strukov
Čierne olivy
Soľ, koriander, rasca

Príprava:

Na veľkej panvici rozpáľte olej a vložte kuracie mäso tak, aby sa kúsky neprerývali. Posypte korením a o minútku prevráťte na druhú stranu. Dajte zovrieť vodu. Kuskus nasypte do nádoby, prelejte vodou podľa návodu a nechajte mäknúť.

Bujón vložte do nádoby s horúcou vodou, vývarom polejte mäso na panici. Pridajte marhuľový džem fazuľky a olivy, dochuťte soľou a rascou. Na miernom ohni nechajte zmäknúť mäso a po uvarení prihoďte koriander.

Na misky naberte kuskus a naň naložte zmes z panvice. 

 

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.