Jahodový koláč s vanilkovým krémom
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 20.6.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Na cesto potrebujeme: 300 g hladkej múky, 150 g masla alebo Hery, 50 g mletého cukru, 2 žĺtky.

Na cesto potrebujeme: 300 g hladkej múky, 150 g  masla alebo Hery, 50 g mletého cukru, 2 žĺtky.

Plnka: 500 g  čerstvých jahôd, 250 g tvarohu, 250 ml mlieka, 1 zlatý klas (pudingový prášok), 4 lyžice mletého cukru, vanilkový cukor

Maslo a žĺtky vymiešame, pridáme cukor a múku. Vložíme do tortovej formy. Pečieme v predhriatej forme asi 20 minút. Upečený a vychladnutý korpus vyberieme z formy. Medzitým si pripravíme jahody, ktoré očistíme a necháme osušiť.

Z mlieka, pudingového prášku  a cukru (aj vanilkového) uvaríme puding a po vychladnutí ho zmiešame z tvarohom.

Vychladnutý korpus naplníme krémom a na vrch poukladáme jahody. Vložíme do chladničky, aby  krém trochu stuhol a podávame.



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.