Peèený losos s restovanými zemiakmi, dusenou brokolicou
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 4.9.2008 00:00
Kategória : Recepty
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Osolíme, okoreníme hrubozrnným korením a ugrilujeme. Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme, okoreníme a na panvici s troškou olivového oleja opražíme. Brokolicu rozoberieme a krátko povaríme v slanej vode.

4 porcie

 

600 g                           losos

                                    hrubozrnné korenie  na ryby  s citrónom

400 g                           zemiaky

200 g                           brokolica

                                    Hellmann´s tatárska omáčka s chrenom a paradajkami

1 ks                              limetka

 

 

 

 

Lososa očistíme a nakrájame na porcie. Osolíme, okoreníme hrubozrnným korením a ugrilujeme. Zemiaky nakrájame na hrubšie plátky (môžeme pred restovaním ľahko povariť), osolíme, okoreníme a na panvici s troškou olivového oleja opražíme. Brokolicu rozoberieme a krátko povaríme v slanej vode.

 

Na tanier naukladáme restované zemiaky, položíme steak lososa, varenú brokolicu a dozdobíme Hellmann´s tatárskou omáčku chrenom a paradajkami. Nakoniec pridáme limetku a štipku čerstvých byliniek.

 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.