Najedzte sa do krásy
Autor(ka) : Jana Osuská
Dátum a čas : 9.10.2008 00:00
Kategória : Krása
WWW.LADY.SK Stránky pre modernú ženu venované móde,kráse zdraviu ...

Niektoré skrášľovacie procedúry sú nepríjemné, či bolestivé. Predstavte si však, že by ste sa nedostatkov pleti a vrások zbavili tým, že si dáte porciu dobrého jedla. Nemusí to však byť len predstava, kórejskí vedci prišli s novými výsledkami výskumov, podľa ktorých niektoré druhy potravín dokážu efektívne redukovať vrásky spôsobené nadmerným slnečným žiarením a prirodzeným starnutím.

Niektoré skrášľovacie procedúry sú nepríjemné, či bolestivé. Predstavte si však, že by ste sa nedostatkov pleti a vrások zbavili tým, že si dáte porciu dobrého jedla. Nemusí to však byť len predstava, kórejskí vedci prišli s novými výsledkami výskumov, podľa ktorých niektoré druhy potravín dokážu efektívne redukovať vrásky spôsobené nadmerným slnečným žiarením a prirodzeným starnutím.

Takúto vlastnosť majú tie prírodné produkty, ktoré obsahujú látku phosphatidylserine. Tá sa nachádza v rybách či v sójových strukoch a jej efekt na pleť spočíva v tom, že dokáže stimulovať produkciu nového kolagénu, ktorý pomáha udržiavať pokožku pevnú a pružnú.

Ak keď ešte podľa vedcov nie je celkom jasné, v akom množstve a ako často by sa mali tieto jedlá konzumovať na dosiahnutie výsledku, určite sa oplatí ich zaradiť do jedálneho lístka pravidelnejšie. Okrem iného sú ryby dobrým zdrojom vápnika a chránia proti srdcovo-cievnym ochoreniam a sójové struky sú bohaté na vlákninu a vitamín C. Sladké sójové struky, s názvom edamame, u nás v obchode ešte bežne nekúpime, tak ich môžeme nahradiť aspoň sójovými bôbmi, či inými produktmi zo sóje.

Tip: spomínané dôležité látky si môžete dopriať celkom jednoducho, prípravou nátierky. Budete na ňu potrebovať jednu menšiu údenú makrelu a balíček tofu. Makrelu zbavte kostí a kože a v mixéri rozmiešajte s tofu. Vytvorí sa pena, ktorú môžete podávať s celozrnným pečivom. 



©2016 Fornet. Všetky práva vyhradené.